Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Roundup Zaterdag: Den Haag wint in Zoetermeer

Roundup Zaterdag: Den Haag wint in Zoetermeer

In de Beneliga boekte Amsterdam zaterdag een ruime zege op Tilburg, was Nijmegen te sterk voor Den Bosch en klopte Herentals rivaal Luik in een doelpuntrijk duel. In de beker verloor Zoetermeer in eigen huis van Den Haag, waardoor Panters plaatsing voor de halve finales niet meer in eigen hand heeft.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Zoetermeer Panters - Hijs Hokij Den Haag

In de nationale beker won Den Haag zaterdag met 0-4 in Zoetermeer. Daarmee heeft Eindhoven zondag genoeg aan winst op het al uitgeschakelde Amsterdam om zich te plaatsen voor de halve finales van de beker. Kemphanen komt dan in punten gelijk met Zoetermeer, maar de formatie uit de Lichtstad komt dan op basis van onderling resultaat boven Panters in de ranglijst. Bij puntverlies van Eindhoven zondag is het Zoetermeer dat alsnog doorgaat. Den Haag kwam in de Haaglandse derby in de eerste periode op voorsprong via Jeffrey Melissant en voegde daar in de slotperiode drie treffers aan toe via Raymond van der Schuit, Stace van Bentem en Oliver Pataky. Fabian Schotel had de shutout. Den Haag was als koploper in de poule al eerder geplaatst voor de halve finales.

Archieffoto: Robert Bos

Amsterdam Tigers - Tilburg Trappers

Ivan Musso was de grote man in Amsterdam zaterdag in het Beneliga-duel tegen Tilburg. De Slowaak had drie goals en twee assists in de 8-2 overwinning van de hoofdstedelijke formatie. Zijn eerste treffer scoorde hij daarbij al na 26 seconden. Tilburg kwam via een goal van Jeroen van den Broek nog wel op gelijke hoogte, maar zag Amsterdam tegen het einde van de periode via John Versteeg het initiatief in het duel pakken en de wedstrijd daarna met vier goals in de tweede periode beslissen. Andere Amsterdamse doelpuntenmakers waren Jesper Person, Jasper Jaspers, Rocco van Hoorn en Donny Pohlman. Tilburg deed in de slotperiode nog iets terug via Marc Donders.

Liege Bulldogs - Era Renomar Hyc Herentals

De Belgische topper tussen Luik en Herentals werd een buitengewoon doelpuntrijk duel dat uiteindelijk met 7-9 in het voordeel van de regerende Belgische kampioen Herentals eindigde. Opvallend genoeg vielen in de openingsperiode maar twee treffers, beiden van Herentals, maar daarna gingen de sluizen open en vielen er in totaal dus zestien treffers. Shawn Hulshof laat al het hele seizoen zien een sterke aanwinst te zijn voor Herentals en met vier van de negen treffers had hij een belangrijk aandeel in de winst voor de uitploeg. Mitch Morgan had twee goals en twee assists, terwijl ook Ben Vercammen, Ben Coolen en Chad Brears doeltreffend waren. Bij Luik hadden Akim Ramoul en Nicholas Rivait ieder twee goals en waren Thomas Cheyne Matheson, Thomas Everart en Jordan Paulus doeltreffend.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen Devils klom met een 1-5 overwinning in Den Bosch zaterdag naar de derde plaats in de Beneliga. Aivaras Bendzius had drie goals voor Nijmegen, terwijl ook Jay Plamont en Jake Hendriks tot scoren kwamen namens Devils. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Vince van de Kraak. Den Bosch verloor daarmee ook de zesde wedstrijd dit seizoen.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum