Kemphanen Nick Verschuren close 10 2017

19 november 201707:35

Door Remco

Roundup zaterdag: Kemphanen wint in Antwerpen

Een zaterdag vol ijshockey leverde uitzeges op voor Eindhoven en Herentals in de Beneliga. Heerenveen won thuis van Luik. Twee bekerduels leverden overwinningen op voor Den Haag en Mechelen.

Beneliga roundup

Net als Leuven en Geleen, zullen Antwerpen en Eindhoven elkaar dit weekend ook twee keer tegenkomen. De heenwedstrijd in Antwerpen leverde een zege op voor Eindhoven. Nick Verschuren opende de score voor Eindhoven. Daarna draaide Antwerpen via Ben van den Bogaert en Patrick van Noten de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Via goals van de broers Mike en Nick Verschuren sleepte Eindhoven alsnog een overwinning uit het vuur.

Red Eagles Den Bosch moet nog even wachten op de eerste zege in de Beneliga. HYC Herentals won met 1-8 in de hoofdstad van Brabant. Chad Brears scoorde driemaal voor Herentals en zijn landgenoot Shawn Hulshof voegde twee treffers toe aan zijn totaal. Voor Den Bosch scoorde Daan Boogaardt de enige treffer.

UNIS Flyers Heerenveen boekte de derde overwinning in de Beneliga door in eigen huis Luik Bulldogs met 8-3 te verslaan. Luik wist in de eerste periode Heerenveen nog op 2-2 te houden maar de Friezen namen daarna afstand van de Bulldogs. Adam Bezak had twee goals namens Flyers. Tobie Collard scoorde zijn eerste goal voor Heerenveen in de Beneliga.

Bekerduels om des keizers baards

Zowel het duel tussen Amsterdam en Den Haag als de ontmoeting tussen Turnhout en Mechelen was alleen belangrijk voor de statistieken. Amsterdam is al uitgeschakeld voor een plek in de halve finale terwijl tegenstander Den Haag al verzekerd is van een plek bij de laatste vier. Het duel leverde een 6-8 overwinning op voor Den Haag. Alan van Bentem scoorde viermaal en Donny van Musscher scoorde twee goals tegen zijn oude ploeg.

Mechelen won eenvoudig met 2-12 in Turnhout. Martin Vachal was goed voor vier doelpunten.