Laco Eaters Geleen - Leuven Chiefs

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg na twintig minuten ijshockey. Eaters greep in de eerste periode een 3-0 voorsprong via doelpunten van Lars van Sloun, Tom Marx en Renzo Meulenbeek.

De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Leuven knokte zich in de tweede periode terug tot 3-3. Scott Wamsganz en Mickey Evers scoorden al binnen vier minuten. In de 33e minuut zorgde Alec James voor de gelijkmaker. Op dat moment was de teller qua strafminuten al behoorlijk opgelopen na wat kleinere opstootjes. Een minuut na de goal van James sloeg de vlam in de pan na een kneeing van Ben Boute. De speler van Leuven kreeg hiervoor een match penalty. Maxime Pellegrims kreeg namens Geleen een match penalty voor fighting en Quinten Franckx een game misconduct voor fighting. 

Net als in de tweede periode begon Leuven ook sterk aan de laatste periode. Via goals van Dean Thurura en Nathan Compere pakte Leuven een 3-5 voorsprong. Leuven pakte daarna twee straffen en Geleen wist de aansluitingstreffer te maken via Vadim Gyesbreghs. Boris Kolyasnikov herstelde al snel weer de marge van twee goals voor de Belgen.

In de slotminuut, met zes Eaters tegen vier Chiefs, scoorde Mordy Munichman nog de 5-6 maar Leuven wist de voorsprong vast te houden.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zondagavond wederom. De wedstrijd in Leuven begint om 18.15 uur.