Eaters Flyers RBS Lars van Sloun 24 09 2017

15 oktober 201709:15

Roundup zaterdag: uitzeges Eaters, Kemphanen

Met wedstrijden in de Beneliga en de Belgische en Nederlandse beker was het weer een drukke zaterdagavond. Eaters Geleen en Eindhoven Kemphanen boekten belangrijke uitzeges. In België stuntte Mechelen door te winnen van Leuven Chiefs.

Zoetermeer Panters - Laco Eaters Geleen

In het Silverdome won Eaters Geleen haar eerste wedstrijd in de Beneliga. De Limburgers kwamen in de reguliere speeltijd tot tweemaal toe op voorsprong en zagen de thuisploeg telkens langszij komen. Lars van Sloun opende de score in de eerste periode. In de 25e minuut viel de gelijkmaker via Valentijn Scheffe. Panters kon niet lang genieten van de stand want vier minuten later was het opnieuw Lars van Sloun die scoorde voor Geleen.

Zoetermeer verloor tijdens de wedstrijd een aantal spelers met blessures maar wist toch een punt uit het vuur te slepen. Chris Toonen scoorde halverwege de derde periode de 2-2 en in de laatste tien minuten vielen geen goals meer. Panters mocht zelfs de overtime beginnen met een powerplay na een late straf voor Eaters-captain Glenn Bakx. Die powerplay leverde niks op voor de thuisploeg en uitgerekend Glenn Bakx scoorde na drie minuten in de verlenging de winnende treffer.

Zoetermeer gaat voorlopig nog wel aan kop in de Beneliga met vier punten uit twee wedstrijden. Heerenveen heeft het zelfde aantal punten na de zege in Luik. Het verslag van die wedstrijd is te vinden via deze link: Flyers grijpt eerste zege in Beneliga

Amsterdam Tigers - LummusLED Eindhoven Kemphanen

In Amsterdam was het belangrijke bekerduel in poule B tussen de Tigers en Kemphanen. Beide ploegen waren nog puntloos in de poule dus de winnaar van deze wedstrijd kon nog aanhaken bij Zoetermeer. De gasten uit Brabant verlieten het Amsterdamse ijs met de drie punten op zak.

Kemphanen kwam al na twee minuten op voorsprong dankzij een treffer van Tom Messie. Twaalf seconden na de eerste goal verdubbelde Jorn van Soest de score voor Eindhoven. De bezoekers lieten Amsterdam echter na zestien minuten terugkomen in de wedstrijd. Op de powerplay schoot Rocco van Hoorn de aansluitingstreffer in het doel van Deniz Mollen. Ex-Kemphaan Chris Louwers noteerde daarbij een assist.

Halverwege de wedstrijd bracht Ritchie van Hulten de marge weer op twee goals. Nog geen minuut later was het de Amsterdammer met Finse roots Daniel Lam die zijn ploeg op 2-3 zette.

Eindhoven wist in de slotperiode de winst veilig te stellen. De ploeg van Larry Suarez liep uit naar een 3-6 overwinning. Jorn van Soest en Ritchie van Hulten scoorden daarbij ieder hun tweede goal van de avond.

Door de winst komt Eindhoven op drie punten in poule B. De Kemphanen verloren de eerste twee wedstrijden van Hijs Den Haag. Zoetermeer staat met zes punten een plekje hoger en Amsterdam wacht nog op de eerste punten.

Mechelen stunt in Belgische beker

In de Belgische beker was er een verrassing te noteren. ColdPlay Sharks uit Mechelen won thuis met 6-3 van Chiefs Leuven. De bezoekers uit Leuven grepen wel een 0-3 voorsprong via treffers van Dhondt, Wamsganz en Thurura. In de tweede periode kwam Mechelen al langszij dankzij doelpunten van Raekelboom, Bouchard en Ziarny.

Die laatste twee spelers zorgden er ook voor in de derde periode dat Mechelen uitliep naar 5-3. Het slotakkoord was voor Stefaan Swennen met de zesde treffer voor Sharks. Het was voor Mechelen de eerste zege in de Belgische beker van dit seizoen.

In de andere wedstrijd in België won Herentals eenvoudig met 2-7 in Antwerpen. De grote mannen voor Herentals waren de Canadees Shawn Hulshof met vier goals en twee assists en Mitch Morgan met twee goals en vier assists.

Luik gaat nu ruim aan de leiding met de volle winst uit vijf duels. Daarna volgen drie ploegen met negen punten: Herentals, Leuven en Antwerpen. Herentals heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld. Mechelen is vijfde met drie punten en Turnhout is nog puntloos.