Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Roundup zondag: Drie Belgische zeges

Roundup zondag: Drie Belgische zeges

Nederland won vorige week beide interlands tegen België. Op zondag stonden drie ontmoetingen tussen Nederlandse en Belgische ploegen in de Beneliga op het programma en deze keer waren het de Belgen die de volle buit pakten. Antwerpen klopte Eindhoven, Herentals was te sterk voor Nijmegen en Luik won van Zoetermeer. De vierde ontmoeting, Leuven tegen Geleen, werd gestaakt na de tweede periode vanwege een kapotte Zamboni.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Dolphin Kemphanen - Antwerp Phantoms

Eindhoven ging zondagmiddag in eigen huis met 3-7 onderuit tegen Antwerpen. Lukasz Bartak had een goal en vier assists namens de Phantoms, die twee keer terugkwamen uit achterstand. Bij Kemphanen fungeerde Koen Bakker vanwege de schorsing van Larry Suarez als hoofdcoach. Antwerpen verwelkomt dit weekeinde de broers Akke en Bram Klijsen, die de overstap hebben gemaakt vanuit het Beneliga-team van Tilburg, in de opstelling.

Via Kayo van Zoest kwam Eindhoven na zes minuten spelen op voorsprong, maar Bartek zorgde vijf minuten later voor de gelijkmaker. Dat proces herhaalde zich later in de periode nog een keer via goals van Tom Messie en Marek Mravec. Beide Antwerpse goals werden gescoord met een man minder op het ijs.

Een powerplaygoal van Kevin De Winter en treffers van Kenneth Pittoors en Peter Bartek bezorgden Antwerpen een ruime marge. Via Nick Verschuren kwam Eindhoven nog iets terug, maar goals in de slotfase van Ben Van Den Bogaert en Bram Klijsen bezorgden Phantoms definitief in de winst.

Era Renomar Hyc - Ahoud Devils Nijmegen

Herentals haalde de volle buit binnen dit weekeinde door zondag in eigen huis met 6-1 in te winnen van Nijmegen. Een dag eerder had de regerende Belgische kampioen al gewonnen in Den Bosch. Herentals kwam via een powerplaygoal van Trevor Hunt na bijna acht minuten spelen op voorsprong, maar zag Devils vroeg in de tweede periode langszij komen via de dit weekeinde in de opstelling van Nijmegen teruggekeerde Wesley Hendriks. Daarna was het echter vooral Herentals de klok sloeg. Shawn Hulshof bezorgde de ploeg, wederom op de powerplay, de voorsprong en liep via goals van Lowie Cuylaerts, Jenne Van Der Velde, Chad Brears en Mitch Morgan verder uit. In het duel maar liefst 190 strafminuten, waaronder matchpenalties voor Jake Hendriks (Nijmegen) en game misconducts voor Ben Vercammen, Ben Coolen, Jordy Van Dyck (Herentals) en Wesley Hendriks (Nijmegen).

Liege Bulldogs - Zoetermeer Panters

Luik herstelde zich zondag van het verlies een dag eerder in Heerenveen door in eigen huis met 7-5 te winnen van Zoetermeer. Grote man bij Luik was Bryan Henry die vijf van de zeven goals voor zijn rekening nam. Thomas Matheson scoorde de overige twee goals in een wedstrijd die pas in de laatste twaalf minuten werd beslist. Henry had overigens ook nog een assist, Matheson twee. 

Henry scoorde drie keer in de eerste veertien minuten, waar Zoetermeer alleen een treffer van Valentijn Scheffe tegenover zette. Via twee goals in een halve minuut niet veel later, via Thomas Borgman en Michael van Rijswijk, trok Panters de score weer gelijk. Een dubbelslag van Matheson in de tweede doorgang bezorgde Luik weer een voorsprong, maar met twee goals in twee minuten in de derde periode kwam Zoetermeer opnieuw langszij. Joy Turpijn en Ludek Skop scoorden die goals.

Bryan Henry had echter nog twee goals in het vat zitten en bezorgde Bulldogs daarmee de winst.

Chiefs Leuven - Laco Eaters Limburg

De ontmoeting tussen Leuven en Geleen werd na twee periodes gestaakt vanwege een kapotte Zamboni op de ijsbaan in Leuven. Op dat moment stond Geleen met 1-5 voor. Jonas Huovinen, Jord Smid, Slawomir Krzak, Lars van Sloun en Tom Marx namen de productie van Geleen voor hun rekening. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Boris Kolyasnikov.

Foto: Facebook Eaters Live

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum