Hys postma smile celebrate 1213

4 januari 201323:43

Ruime winst voor beide koplopers

Hijs Den Haag en Tilburg Trappers zijn beiden het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. Den Haag versloeg in eigen huis Friesland Flyers met 7-2. Tilburg Trappers won met 0-7 in en tegen Amsterdam G’s.

Hijs Den Haag – Friesland Flyers

Friesland Flyers won afgelopen week nog thuis van Eaters Geleen. In de Uithof bleek de ploeg van Chris Eimers echter niet opgewassen tegen Hijs Den Haag. De thuisploeg leidde na 24 minuten al met 3-0. Eddie Delgrosso opende de score in de eerste periode, Raphael Joly en Levi Houkes bleken trefzeker net na de pauze.

Flyers kwam daarna nog terug tot 3-2 via Trevor Hunt en Kevin Bruijsten. Die marge van &eacueacute;Ă©n doelpunt kon Flyers niet vasthouden tot de laatste periode. Ex-Flyer Marco Postma scoorde in de 37e minuut de belangrijke4-2.

In de derde periode kwam Friesland er niet meer aan te pas. Via Alan van Bentem, wederom Joly en Nico Sachetti liep Den Haag verder uit naar de eindstand van 7-2.

In navolging van de Geleense supportersvereniging Het Dak Eraf, organiseerde Hijs Den Haag vanavond ook een Teddy Bear Toss. Na de eerste treffer van Den Haag mochten de 1400 toeschouwers in de Uithof zoveel mogelijk teddyberen op het ijs deponeren. In totaal werden er 1500 knuffels opgehaald voor de verpleegafdeling van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Amsterdam G’s – Tilburg Trappers

Ian Meierdres behaalde zijn vierde shutout van het seizoen. Voor de goalie van Oranje was het de tweede shutout tegen Amsterdam. Meierdres zag zijn team uiteindelijk eenvoudig winnen van Amsterdam. Peter van Biezen zorgde na vijf minuten voor de openingstreffer.

Peter van Biezen en Josh Prudden wisten grotendeels samen de score naar 7-0 te tillen. Zowel van Biezen als Prudden scoorden driemaal. Max van Lieshout kwam ook tot scoren, voor de 24-jarige verdediger was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Tilburg komt zondag weer in actie. Om 15.00 uur treedt Trappers in eigen huis aan tegen Eaters Geleen. Amsterdam mag zondag afreizen richting het Belgische Herentals.