Eaters vs Trappers 161213

15 december 201322:57

Door Joep Meijsen

Ruime winstpartijen Hijs en Trappers

Tilburg Trappers hield zondag voor de tweede keer in het weekend de nul vast en klopte Geleen met liefst 13-0. Den Haag boekte een prima 3-8 zege in Herentals.

Een belangrijke klacht van veel ijshockeytoeschouwers dit seizoen is dat er te weinig spanning zit in de competitie. De wedstrijd van Tilburg in Geleen was daar een duidelijke illustratie van. Binnen twaalf minuten stond Trappers met 0-3 voor en vervolgens liep de regerende bekerkampioen uit naar liefst 0-13, inclusief zes goals in de slotperiode.

Veel vermaak zat er dus niet in voor de bijna 450 toeschouwers in Glanerbrook. Heel Tilburg profiteerde van het doelpuntenfestijn om de statistieken verder op te poetsen. Liefst tien verschillende spelers wisten het net achter Patrick Martin te vinden. Ivy van den Heuvel, Aaron Lee en Mickey Bastings namen ieder een extra treffer voor hun rekening.

Den Haag moest in Herentals harder werken voor de winst, maar schaatste uiteindelijk ook met een ruime winstpartij van het ijs. Vooral de lijn met Raphael Joly, Les Reaney en Greg Collins lijkt op volle toeren te draaien bij de Haagse formatie. Met drie goals van Joly, twee van Reaney en vier assists voor Collins had het trio een belangrijke rol in de uiteindelijke 3-8 zege.

Alan van Bentem nam twee goals voor zijn rekening, terwijl ook Ronald Wurm tot scoren kwam. De tegentreffers van Herentals kwamen voor rekening van Andy Bathgate, Mitch Morgan en Craig Voakes. Marco Postma, die enkele uren eerder nog een deel van de wedstrijd in de bank stond bij de bekerfinale van de U17 van Den Haag, had twee assists.