Trappers weise schot gs 231112

23 november 201223:12

Door Joep Meijsen

Ruime zeges voor Hijs en Trappers

Den Haag was vrijdagavond met 8-1 te sterk voor Eindhoven, terwijl Tilburg met dezelfde cijfers Amsterdam G's de baas was.

De wedstrijd in Den Haag werd feitelijk tijdens de tweede periode beslist. Den Haag schoot maar liefst zes keer raak in die periode, nadat Kemphanen in de eerste doorgang nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur had gesleept. Raphael Joly zette Den Haag vroeg op voorsprong op de powerplay, maar Bob Teunissen zorgde vijf minuten voor het rustsignaal ook al met een man meer op het ijs voor de gelijkmaker.

Na 27 minuten spelen brak Brandon Campos het gelijkspel en daarna ging het hard. In minder dan vier minuten wisten ook Mike Hofmann, Nico Scheti en nog een keer Brandon Campos het net te vinden. Een time out na de tweede tegentreffer werkte niet en na de vierde goal werd Deniz Mollen ingeruild voor Edward Noortman. Die kreeg in het restant van de periode nog goals van Levi Houkes en Raphael Joly om zijn oren.

In de slotperiode voegde ook Jan-Jaap Natte nog een treffer toe. Daarmee heeft Den Haag achttien goals gescoord in enkele dagen tijd tegen respectievelijk Geleen en Eindhoven. Zaterdag wacht Hijs een nieuwe uitdaging. Dan mogen Alexander Selivanov en zijn manschappen op bezoek bij Friesland Flyers.

Tilburg had in eigen huis weinig moeite met Amsterdam. Belangrijkste van de avond was waarschijnlijk de veiling van een gesigneerd shirt van Dale Weise, waarvan de opbrengst volledig naar Amsterdam gaat. Een mooi bewijs dat er toch wel iets van solidariteit bestaat in de Nederlandse ijshockeywereld. Met deze gift had Trappers echter voldoende voor Sinterklaas gespeeld en uiteindelijk werd het een ruime overwinning voor de Brabanders.

De in de opstelling teruggekeerde Dale Weise en Josh Prudden zorgden binnen tien minuten voor de eerste twee treffers, terwijl in het restant van de periode Peter van Biezen en Bjorn Willemse ook nog het net wisten te vinden. In de tweede doorgang weer vier goals van Tilburg, dat kansen genoeg kreeg om de score nog veel verder op te laten lopen. Maarten Brekelmans, Jeffrey Melissant, Josh Prudden en Bjorn Willemse waren de makers van de goals.

Daarmee was het wat Tilburg betreft voorbij. In de slotperiode kwam alleen John Versteeg nog tot scoren namens Amsterdam. De hoofdstedelingen ontvangen zaterdag in eigen huis Herentals. Tilburg wacht op zondag een bezoek aan Geleen.