Flyers dijkstra close 1213

4 maart 201313:30

Door Joep Meijsen

Sander Dijkstra betrapt op doping

IJshockeyinternational Sander Dijkstra is afgelopen oktober positief bevonden bij een dopingtest. Vanavond moet hij zich verantwoorden bij de Tuchtcommissie van de ijshockeybond.

Dat meldt de nieuwsdienst ANP op basis van uitspraken van clubvoorzitter Henk Hoekstra. Het gaat om een stof waardoor hij sneller zou herstellen. De Nederlandse ijshockeybond doet normaal geen uitspraken over dopinggebruik. Uit rapporten van van het Nederlandse Dopingautoriteit blijkt dat in 2010 en 2011 in totaal twee spelers positief zijn getest. Het rapport over 2012 staat nog niet online.

Dijkstra mocht in afwachting van de zitting van de tuchtcommissie wel gewoon zijn wedstrijden blijven spelen. Hij maakte ook deel uit van de selectie van Oranje die in Bietigheim-Bissingen streed om een ticket voor de Olympische Spelen in Sotsji. Het is nog niet duidelijk of de Tuchtcommissie direct een uitspraak doet. Heerenveen begint komende vrijdag aan de play-offs-serie tegen Tilburg.

In Leeuwarder Courant zegt Flyers-voorzitter Hoekstra met vertrouwen vooruit te kijken naar de zaak. 'Sander is positief bevonden op een stofje in een voedingssupplement die bij controles tijdens trainingen wordt geaccepteerd, maar bij wedstrijdcontroles niet. We verwachten dat er na de hoorzitting een streep onder deze zaak kan.'