Nijmegen Devils 201920 Raymond van der Schuit

2 november 201923:02

Door Joep Meijsen

Saturday round-up: Devils legt derde plaats vast, Flyers ruim langs Tilburg en Leuven lijstaanvoerder

Raymond van der Schuit scoorde vier keer voor Nijmegen tegen zijn oude club om Devils de derde plek in de bekercompetitie te bezorgen. Heerenveen sloot die competitie ongeslagen af door met 11-1 te winnen van Tilburg, Geleen boekte een zege in Zoetermeer en Leuven is de eerste lijstaanvoerder in de Beneleague door een ruime overwinning op Antwerpen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Select 4-U Nijmegen Devils 3-4

Nijmegen Devils werkte zaterdagavond in Den Haag een 2-0 achterstand weg en haalde in een levendige slotfase de winst binnen. Omdat Devils op onderling resultaat niet meer ingehaald kan worden door Geleen legt Devils daarmee beslag op de derde plaats in de bekercompetitie.

Dit betekent dat de kaarten geschud zijn in de beker. Heerenveen ontmoet in de halve finale Geleen en Den Haag speelt tegen Nijmegen. De winnaars van deze series gaan door naar de bekerfinale. De laatste twee wedstrijden die morgen nog gespeeld worden in de competitie doen voor de eindstand niet meer ter zake.

Flyers kwam voor ruim 1100 toeschouwers in de loop van de tweede periode op voorsprong. Vroeg in de periode profiteerde de ploeg van zijn tweede powerplay om via ex-Devil Justin Evers het initiatief te pakken. Later in de periode was het aanvoerder Jasper Kick, Alan van Bentem ontbrak in het duel, die zijn ploeg op 2-0 bracht.

Na de tweede pauze trok Devils de score weer recht via twee keer Raymond van der Schuit en leek 2,5 minuut voor tijd een belangrijke slag richting de winst te slaan toen de voormalige Haagse forward zijn derde van de wedstrijd scoorde. De ontmoeting had echter nog het nodige in petto.

Amper een minuut later was het Levi Boer die Den Haag langszij kreeg, waardoor overtime ineens een belangrijke optie leek. Maar met nog maar zeventien seconden op de klok was het Van der Schuit met zijn vierde treffer van de avond die Nijmegen de tweede winst van het weekeinde bracht en de derde plaats in de competitie, waardoor meer wedstrijden tegen Den Haag op het programma komen te staan.

Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers 11-1

Heerenveen Flyers sluit de bekercompetitie ongeslagen af. De ploeg van coach Mike Nason won zaterdagavond in eigen huis met 11-1 van Tilburg. Adam Bezak scoorde drie keer namens de Friezen, terwijl Bryan Vos de enige Tilburgse treffer scoorde.

Spannend was het voor bijna 1500 toeschouwers nooit. Adam Bezak zette Flyers al vroeg op voorsprong en tegen de tijd dat scheidsrechter Pascal Keus voor het eerste rustsignaal floot was het via Ronald Wurm, Trevor Petersen en nogmaals Bezak al 4-0 in het voordeel van de thuisclub.

Met vier goals in iets meer dan 2 minuten in de tweede periode verdubbelden Juha Kiilholma (2), Pim van der Meulen en Bezak de score naar 8-0. In de slotperiode waren tenslotte Brent Janssen, Viktor Nordemann en Trevor Petersen nog succesvol, eindstand 11-1

Zoetermeer Panters - Microz Eaters Geleen 4-8

Akim Ramoul scoorde drie keer voor Geleen in de 4-8 uitzege bij Zoetermeer Panters. Jared Henderson hield zijn score-streak bij Panters vol door ook in zijn vijfde duel doel te treffen. Hij eindigde de wedstrijd met een goal en twee assists.

Geleen pakte al snel in het initiatief in het duel met een vroege treffer van Ramoul. Panters kwam niet veel later langszij via Thomas Borgman, maar bij het eerste rustsignaal had Eaters een voorsprong van 1-4 in de boeken staan. Nick Verschuren, nogmaals Ramoul en Vadim Gyesbreghs op de powerplay waren de doelpuntenmakers.

In de tweede periode wisselden de teams treffers van Dusan Kmec en Yoren de Smet uit, alvorens Eaters via de tweede goals voor Nick Verschuren en Gyesbreghs en de derde van Ramoul het doelpuntenaantal verder opvoerde. Jared Henderson en Martijn Geerligs sloegen nog toe namens Panters om de eindstand op 4-8 te bepalen.

Door de zege van Nijmegen in Den Haag eindigt Eaters op de vierde plek in de bekercompetitie en neemt het dus op tegen Heerenveen in de halve finales.

Leuven Chiefs - Antwerp Phantoms 7-2

De openingswedstrijd in het nieuwe Beneleague-seizoen werd door Leuven Chiefs met 7-2 gewonnen van Antwerp Phantoms. Adam Logozzo had twee goals, terwijl ook Alec James, William Kangasniemi, Jeffie Versin, Rino Dhondt en Boris Kolyasnikov scoorden namens de Chiefs. De beide tegengoals werden gescoord door Riku Koskinen. Door de zege is Leuven de eerste lijstaanvoerder in de Beneleague.

Delen