48820332338 9f8937175a k

19 oktober 201922:53

Saturday round-up: Flyers in slotminuut langs Panters, dubbele cijfers voor Den Haag

Zoetermeer gaf Heerenveen uitstekend partij in het Silverdome, maar na een doelpuntrijke slotperiode scoorde Juha Kiilholma in de laatste minuut de winnende goal. In Den Haag hadden Justin Evers en Joey Oosterveld ieder een goal en vier assists in de 10-1 zege op Tilburg.

Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen 5-6

De ontmoeting tussen Zoetermeer en Heerenveen leek voorbestemd voor overtime toen met nog iets minder dan twee minuten te spelen Jared Henderson zijn eerste treffer in dienst van zijn nieuwe club scoorde en de stand daarmee op 5-5 bracht. Ruim een minuut later besliste de ervaren Fin Juha Kiilholma anders om Flyers opnieuw een zege te bezorgen.

Het vormde het slotakkoord voor een bijzonder doelpuntrijke slotperiode in een wedstrijd waarin Zoetermeer na elf minuten spelen op voorsprong kwam via Berry Donders, waarna Adam Bezak de ploegen later in de eerste periode weer op gelijke hoogte bracht en Trevor Petersen er op de powerplay voor zorgde dat Flyers met een voorsprong aan de tweede periode kon beginnen.

De special situations speelden sowieso een rol in de wedstrijd. Zes van de elf goals werden op de powerplay gescoord, terwijl Panters ook nog een shorthanded goal wist te scoren op doelman Jorrit Vos die de start kreeg van Mike Nason. Hij stond tegenover Cas Neuman in het doel van Zoetermeer.

Na veertig minuten spelen was de stand in evenwicht via een powerplaygoal van Joy Turpijn. Maar vanaf de 45e minuut begon het doelpuntenspektakel. Eerst bracht Petersen de koploper in de Beker van Nederland-competitie opnieuw op voorsprong, shorthanded was het Thomas Borgman die Zoetermeer weer op gelijke hoogte bracht.

Vervolgens sloeg Bezak voor de tweede keer in het duel toe, maar was het Jay Huisman die gelijkmaakte namens Panters. Daarna was het de beurt aan Petersen met zijn derde treffer om Flyers opnieuw het voordeel te geven, maar deze keer was het Henderson die het verschil terugbracht. Pas op de goal van Kiiholma had Panters geen antwoord meer.

Archieffoto: Robert Bos

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers 10-1

Negen verschillende spelers van Den Haag troffen zaterdagavond doel tegen Tilburg in een 10-1 zege voor Hijs. Alleen Marco Bommezijn was twee keer succesvol namens de Haagse formatie. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Tijn Jacobs.

Het duurde zo'n elf minuten voordat Den Haag de eerste treffer scoorde, via Bommezijn, maar tegen de tijd dat het eerste rustsignaal klonk was de stand al 4-0. Achter elkaar waren Doug Rose, Joey Oosterveld en Donny van Musscher succesvol.

In het restant van het duel bouwde Den Haag de score verder uit via goals van Stef Overweg, Alan van Bentem, Stace van Bentem, Levi Boer, nogmaals Bommezijn en Justin Evers. Laatstgenoemde verzamelde ook nog vier assists en had daarmee een topavond. Dat gold ook voor Joey Oosterveld.

Voor Tilburg was het de vierde wedstrijd op rij waarin de ploeg tien goals of meer tegenkreeg.