49228558116 c37450ff96 k

4 januari 202022:39

Saturday round-up: Hyc klopt Eaters, Flyers laat langs Trappers, Panters raast over Phantoms, Luik klopt Den Haag

Koploper Heerenveen boekte zaterdagavond een magere zege in Tilburg, Zoetermeer walste in eigen huis over Antwerpen heen en Luik was te sterk voor Den Haag. Herentals was met 6-4 te sterk voor Geleen.

Era Renomar Hyc Herentals - Microz Eaters Geleen 6-4 (2-0, 2-1 2-3)

Mitch Morgan scoorde drie keer namens Herentals en Vincent Morgan had vier assists in de 6-4 zege van Herentals op Geleen. Nathan Pancel scoorde ook nog twee keer. Eaters kwam in de slotperiode nog terug, maar kwam uiteindelijk nipt tekort.

Herentals opende sterk en scoorde al in de openingsminuut via Pancel het eerste doelpunt. Preston Shupe maakte er een paar minuten later 2-0 van, terwijl Pancel in de tweede periode nog toesloeg om de marge nog verder te vergroten alvorens Marek Malinsky iets terugdeed namens Eaters. Mitch Morgan herstelde de marge echter, zodat beide teams met een score van 4-1 in het voordeel van Hyc de tweede pauze ingingen.

Via goals van Jens Engelen en Vadim Gyesbreghs kwam Eaters in de openingsfase van de slotperiode terug tot 4-3, maar amper 20 seconden na de aansluitingstreffer was het weer Mitch Morgan die toesloeg. Anderhalve minuut voor tijd gaf Nick Verschuren Eaters nog een keer hoop, maar met een treffer in het lege net maakte Morgan met zijn derde van de avond een einde aan de illusies.

Tilburg Trappers - Unis Flyers Heerenveen 5-8 (2-2, 1-3, 2-3)

Het Beneliga-team van Tilburg Trappers maakte het koploper Heerenveen lastig in een spaarzaam bezet Stappegoor. Via treffers van Ceaney van Uijtrecht en Wesley de Bruijn pakte de ploeg van coach Herman van Ierland zelfs brutaal een 2-0 voorsprong. Flyers maakte dat in iets meer dan een minuut weliswaar goed via Trevor Petersen en Juha Kiiholma, maar daar bleef het in de eerste periode ook bij.

Flyers kwam via Lars den Edel enkele minuten na de hervatting voor het eerst op voorsprong, maar Joey Mei wiste dat namens Trappers uit, waardoor de stand na iets meer dan 25 minuten spelen op 3-3 stond. Een dubbelslag van Petersen, die daarmee zijn totaal in de wedstrijd op drie bracht, bezorgde Flyers echter toch het voordeel in de wedstrijd.

In de slotperiode wisselden de ploegen nog treffers uit, waarbij Flyers er een meer inprikte dan Trappers om zo op een 5-8 zege uit te komen. Floris van Elten en Damian Leppers scoorden namens Tilburg. Trevor Hunt, Jord Smid en Jasper Nordemann namen de Heerenveense treffers voor hun rekening.

Zoetermeer Panters - Antwerp Phantoms 14-2 (2-1, 5-0, 7-1)

Zoetermeer Panters maakte in eigen huis voor vierhonderd toeschouwers korte metten met Antwerp Phantoms. De voorsprong was na twintig minuten nog beperkt, maar in de resterende speeltijd liep de ploeg van coach Alex Andjelic uit naar een dikke 14-2 zege.

Ferenc Kocsis scoorde vier keer en had ook nog twee assists. Berry Donders en Joy Turpijn scoorden ieder twee keer en verder kwamen Dean Versteeg, Teris Wright, Giancarlo van Ulsen, Jared Henderson, Erik Brand en Dusan Kmec tot scoren namens Panters dat zijn grootste zege van het seizoen boekte.

Boris Coehorst en Riku Koskinen redden de eer van Antwerpen.

Luik Bulldogs - Cairox Hijs Hokij Den Haag 7-3 (1-0, 4-1, 2-2)

Bryan Kolodziejczyk had twee goals en drie assists in de 7-3 zege voor Luik Bulldogs tegen Den Haag. Jessiko Bernard scoorde twee keer en Bryan Henry nam een goal en drie assists voor zijn rekening.

De ontmoeting werd door Luik in de tweede periode definitief naar zich toegetrokken met vier onbeantwoorde treffers. Daarmee werd de 1-0 voorsprong van de eerste periode verder uitgebreid. Frank Neven was de andere doelpuntenmaker namens Luik.

Den Haag kwam in de slotperiode nog terug tot 5-3, maar slaagde er met het lege net niet in om dichterbij Luik te komen. Bjorn Borgman, Stace van Bentem en Joey Oosterveld scoorden de Haagse goals.