Hyc Herentals Vincent Morgan 2018 19

2 december 201800:21

Door Joep Meijsen

Saturday round-up: Herentals blijft aan kop

Herentals blijft koploper in de Beneliga. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel won zaterdag met ruime cijfers van Mechelen. Ook de nummers twee en drie, Nijmegen en Luik, wonnen hun wedstrijden, terwijl er ook zeges waren voor Geleen en Heerenveen.

Era Renomar Hyc Herentals - Mechelen Golden Sharks 13-0

Nog geen Cas Staps in de opstelling van Mechelen, dat met dubbele cijfers verloor van koploper Herentals. Voor ruim vierhonderd toeschouwers werd het 13-0 voor Hyc, met een shut-out voor Kevin van Looveren. Ben Coolen en Kyle Brothers namen beiden drie goals voor hun rekening in een wedstrijd waarin Herentals in de tweede periode zeven keer scoorde. Twee goals waren er voor Vincent Morgan en Preston Shupe, terwijl ook Mitch Morgan, Yente Franssen en Ben Vercammen tot scoren kwamen. Herentals heeft nu 17 punten uit zeven wedstrijden. Zondag gaat Herentals op bezoek in Geleen. Mechelen ontvangt in eigen huis Heerenveen.

Archieffoto: Robert Bos

Antwerp Phantoms - Ahoud Devils Nijmegen 1-8

Nijmegen Devils handhaafde zich op de tweede plaats in de Beneliga met een 1-8 overwinning in Antwerpen. Phantoms blijft daarmee vooralsnog puntloos in de competitie. RJ Reed nam weer twee goals voor zijn rekening, terwijl nieuwkomer Marcel Kars zijn eerste twee treffers in Nijmeegse dienst liet optekenen. Ritchie van Hulten was de derde Devil die twee keer doeltreffend was. Nick de Jong en Branden Eden scoorden de overige goals. Eden pikte ook nog vier assists op in de ontmoeting.

Zoetermeer Panters - Microz Eaters Geleen 3-4 (OT)

Geleen werkte in de laatste tien minuten van de uitwedstrijd in Zoetermeer een 1-3 achterstand weg om vervolgens in overtime het bonuspunt binnen te slepen. Lukasz Bartak scoorde voor 250 toeschouwers de winnende treffer.

Panters kwam via een treffer van captain Joy Turpijn op voorsprong terwijl zijn ploeggenoot Bas Tammerijn een straf uitzat. Geleen kwam vlak voor het einde van de periode weer langszij via Lars van Sloun. De enige treffer in de tweede periode was voor Panters, dat Jay Huisman doel zag treffen. Toen Joy Turpijn zijn tweede shorthanded goal van de avond scoorde, met nog minder dan tien minuten te spelen, leek Zoetermeer op weg naar de winst.

Niet veel later liep de aanvoerder van Panters tegen een straf aan, waardoor Geleen met twee man meer op het ijs kon toeslaan via opnieuw Van Sloun. Ook op de volgende straf tegen Zoetermeer was de koploper uit de bekercompetitie succesvol. Nick Verschuren nam de gelijkmaker voor zijn rekening die uiteindelijk de overtime noodzakelijk maakte.

Unis Flyers Heerenveen - Leuven Chiefs 6-3

Heerenveen won zaterdagavond in eigen huis zijn vierde van tot nu toe vijf wedstrijden in de Beneliga. Voor 1350 toeschouwers ging Leuven met een 1-2 voorsprong de eerste pauze in, maar zag Flyers vier keer scoren in de tweede periode om het initiatief in het duel over te nemen. Adam Bezak scoorde de eerste drie Friese treffers, kwam later nog een keer tot scoren en had ook nog een assist. Ronald Wurm en Marco Postma waren de andere doelpuntenmakers. Namens Leuven waren Boris Kolyasnikov, Alec James en Rino Dhondt succesvol.

Delen