76717513 2383814838413907 2236913860764237824 O

9 november 201923:06

Saturday round-up: Knappe zeges Leuven en Luik en een unieke interland

In de Beneliga won Leuven na overtime van Nijmegen en won Luik eveneens na een verlenging van Eaters. In Tilburg won het Nederlands vrouwenteam een speciale wedstrijd van de U18-vrouwen.

Nederlands Vrouwenteam – Nederlands Vrouwenteam U18

In Tilburg speelde vandaag het seniorenteam tegen het juniorenteam, een unieke kans om alle talentvolle Nederlandse ijshockeysters in actie te zien. Bij de senioren kreeg Lisa Daams van Eindhoven Kemphanen de start in het doel, voor U18 ging die eer naar Emma Fondse van Nijmegen Devils. Het seniorenteam trad aan met de in Zweden spelende Kayleigh Hamers. Andere speelsters in het buitenland Julie Zwarthoed, Savine Wielenga, Marée Dijkema, Emily Even en Hilde Huisman ontbraken.

De senioren pakten in de eerste periode al een 3-0 voorsprong via Larissa Haverkorn, Zoë Barbier en Kayleigh Hamers. Na de pauze wist Isabelle Schollaardt de score naar 4-0 te tillen en in de slotperiode scoorden Nicky Collard en opnieuw Kayleigh Hamers om zodoende de eindstand op 6-0 te bepalen. Bij de U18 kreeg de Utrechtse goalie Elaine Wilkes een kans in de laatste periode.

Voor de U18 gold de wedstrijd als voorbereiding op het WK in eigen land dat plaatsvindt van 25 tot en met 28 januari in Eindhoven. Tickets zijn online te koop via de site van Ticketpoint:

Chiefs Leuven – Select 4-U Devils Nijmegen (Beneliga)

Net als vorig seizoen wist Leuven in eigen huis te winnen van Nijmegen Devils. Ditmaal had Leuven echter een overtime nodig voor de winst. Devils pakte tot tweemaal toe een voorsprong via Jeffrey Melissant en Cas Staps maar zag de thuisploeg tweemaal langszij komen. Imports Adam Logozzo en William Kangasniemi zorgden voor de doelpunten. In de verlenging was Jeffie Versin na vijf minuten de held door de winnende goal te scoren. Daarmee staat Leuven bovenaan met vijf punten uit twee wedstrijden, voor Devils was het de eerste wedstrijd in de Beneliga.

Microz Eaters – Luik Bulldogs (Beneliga)

Ook in Geleen zagen de toeschouwers een spannende ontmoeting tussen Eaters en Bulldogs. De gasten uit Luik kwamen na bijna acht minuten spelen op voorsprong door een goal van Maxime Pellegrims. Een minuut later verdubbelde Jordan Paulus de stand voor Luik. Eaters kwam via een powerplaygoal van Lars van Sloun in de eerste periode nog terug tot 1-2.

Via de Canadees Jessyko Bernard kwam Luik na vijf minuten in de tweede periode weer op een marge van twee goals. In de 33eminuut zorgde Vadim Gyesbreghs wederom voor een Geleense aansluitingstreffer maar nog geen twee minuten later stond het alweer 2-4 voor Luik na een goal van Axl Milpas.

Eaters kende een roerige week met het vertrek van de gebroeders Verschuren, toch beloonde de ploeg van Andy Tenbult zich met een punt. In de 50eminuut scoorde Eaters tweemaal om zodoende een verlenging af te dwingen. Tom Marx en Akim Ramoul scoorden de belangrijke treffers.

In de verlenging kregen beide ploegen kansen op de overwinning, alhoewel Luik vaker dreigend was voor het doel van Rowan Delil. Uiteindelijk was het Bernard die met zijn tweede van de avond voor een Luikse overwinning zorgde.

Zoetermeer Panters – Tilburg Trappers Toekomstteam (Beker van Nederland)

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie van het Nederlandse bekertoernooi ging tussen Zoetermeer en Tilburg, beide ploegen wisten zich niet te plaatsten voor de halve finale. Zoetermeer scoorde in Tilburg tien keer, vanavond in eigen huis bleef Zoetermeer steken op 9-3. Trappers kwam nog wel op voorsprong via Delaney Hessels maar Panters had de schade nog voor de pauze hersteld. Uiteindelijke scoorde Ferenc Kocsis een hattrick en voegde Jared Henderson twee goals toe aan zijn totaal.