49074147746 94399B4B6F O

23 november 201923:09

Saturday round-up: knappe zeges voor Geleen en Den Haag

Een heerlijke zaterdagavond met maar liefst vier wedstrijden in de Beneliga. Den Haag en Geleen maakten indruk met overwinningen op Luik en Leuven. Verder won Flyers met moeite in Antwerpen en won Herentals uit bij Mechelen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag – Bulldogs Luik

Den Haag blijft goed bezig in de Beneliga. De ploeg van coach Chris Eimers boekte zaterdagavond in de eigen Uithof de derde zege in vier wedstrijden en staat daarmee op een mooie tweede plek. Het was de avond van de Canadees Jesse Gabrielle. De 22-jarige aanvaller noteerde een hattrick voor Den Haag.

Gabrielle opende de score shorthanded na acht minuten spelen. Luik kwam rap op gelijke hoogte via verdediger Jordan Paulus. Den Haag pakte voor de eerste pauze nog een 3-1 voorsprong. Jasper Kick en Joey Oosterveld zorgden voor de treffers.

In de tweede periode liep Den Haag verder uit. In de 35eminuut viel de tweede treffer van Gabrielle. Veertien minuten later was zijn hattrick een feit en de vijfde Haagse goal was ook genoeg om de wedstrijd op slot te gooien. De tweede treffer van Jordan Paulus was dan alleen goed voor de statistieken en de eindstand van 5-2.

Waar Den Haag sterk aan de Beneliga is begonnen met 9 punten uit 4 wedstrijden, zo blijft het voor Luik nog even lastig. De Waalse ploeg staat met 2 punten uit 3 wedstrijden op een negende plek.

Archieffoto Robert Bos

Leuven Chiefs – Microz Eaters Limburg

Geleen herstelde zich van de stevige nederlaag van vorige week tegen Zoetermeer. De ploeg van coach Andy Tenbult deed dat tegen Leuven, de ploeg die zo sterk begonnen is aan het seizoen en de eerste twee wedstrijden in de Beneliga wist te winnen. Een wervelende eerste periode van Geleen zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Eetu Moksunen, Luca Heutmekers en Joey Geurts gaven hun ploeg een 0-3 voorsprong in de eerste periode.

Die stand bleef lang op het bord totdat Marco Postma in de slotfase de eindstand op 0-4 bepaalde. Rowan Delil pakte de shutout voor Geleen. Met de eerste zege in de Beneliga op zak klimt Geleen naar de zesde plek met vier punten uit drie wedstrijden. De tegenstander Leuven blijft ondanks de nederlaag met Ă©Ă©n punt meer nog een plekje hoger staan dan Geleen.

Antwerp Phantoms – UNIS Flyers Heerenveen

Antwerpen pakte vorige week de eerste overwinning in Tilburg en bracht nu koploper Heerenveen aan het wankelen. De bezoekers uit Friesland kwamen wel snel op voorsprong na een doelpunt van Jord Smid in de vierde minuut. Het was echter de thuisploeg die de periode won. Patrick van Noten en Akke Klijsen zorgden voor een verrassende 2-1 tussenstand. De goal van Klijsen viel met met Flyers op de strafbank.

Aan het begin van de tweede periode ging Antwerpen vrolijk verder met scoren. In de eerste minuut scoorde Aleksi Leskinen de 3-1 en dat betekende het einde van de wedstrijd voor Flyers-goalie Jorrit Vos. Zijn vervanger Martijn Oosterwijk moest na dertien seconden echter al de puck weer uit het Friese doel halen. Akke Klijsen scoorde zijn tweede van de avond: 4-1.

Dat betekende een lastige inhaalrace voor de ongeslagen koploper. In de 25eminuut scoorde Adam Bezak de belangrijke 4-2 en twee minuten later schoot Pippo Limnell de aansluitingstreffer binnen : 4-3.

In de derde periode kwam Flyers al snel langszij. Ronald Wurm scoorde na drie minuten de gelijkmaker en drie minuten later kwam Flyers weer op voorsprong dankzij de tweede goal van Adam Bezak. Het slottakkoord was voor topscorer Trevor Peterson die de eindstand op 4-6 bepaalde.

Flyers kwam dus met de schrik vrij en behoudt de ongeslagen status. De ploeg van Mike Nason gaat met 15 punten uit vijf wedstrijden aan kop.

Golden Sharks Mechelen – ERA Renomar HYC Herentals

De afgelopen week was niet makkelijk voor de ploeg uit Herentals. De club kreeg het slechte nieuws over de hartafwijking van het jonge dochtertje Winnie van aanvaller Preston Shupe. De hartverwarmende reacties vanuit de ijshockeywereld bleven maar binnen komen. De mannen en vrouwen van ijshockeywebsite Face-off.nl kwamen meteen met een inzamelingsactie om de familie Shupe financieel te ondersteunen. Ook diverse clubs hielden inzamelingsacties voor Preston Shupe en zijn gezin.

Dan de wedstrijd in Mechelen. De thuisploeg begon voortvarend en nieuwe aanvaller Mike Robinson opende de score. Niet veel later verdubbelde Marek Ziarny de voorsprong voor Mechelen. Via Vincent Morgan verkleinde Herentals de achterstand in het eerste bedrijf. In de tweede periode draaide Herentals de achterstand om in een 2-5 voorsprong. Uiteindeijk won Herentals met 4-7 dankzij onder andere twee goals van Nathan Parcel.

Herentals staat na de overwinning op een vierde plek met zes punten uit drie wedstrijden. Mechelen blijft tiende en wacht nog op de eerste punten in de Beneliga.