11 januari 202023:14

Saturday roundup: Herentals in OT langs Eaters, ruime zeges Panters en Flyers

Geleen pakte zaterdagavond een punt tegen Herentals, Zoetermeer haalde tegen Tilburg de dubbele cijfers en er was in de Inter Region Cup een zege voor Flyers en verlies voor Leuven.

Microz Eaters Geleen - Era Renomar Hyc Herentals 2-3 (OT (0-0, 1-1, 1-10, 0-1)

Geleen pakte zaterdagavond het eerste punt onder leiding van nieuwe coach Alf Philippen. De ploeg leek tegen Herentals zelfs op winst af te stevenen, maar de regerende Beneliga-kampioen zorgde drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker en trok de winst in overtime naar zich toe. Preston Shupe scoorde de winnende goal.

De ontmoeting tussen Eaters en Hyc bleef lange tijd doelpuntloos. Pas na 35 minuten werd de ban gebroken toen Herentals via een treffer van Nathan Pancel op voorsprong kwam. Nipt voor de tweede pauze zorgde Nick Verschuren ervoor dat de ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Met nog negen minuten te spelen was het Lars van Sloun die Eaters voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette, maar een goal van Mitch Morgan maakte overtime noodzakelijk. Daarin scoorde Shupe het winnende doelpunt.

Zoetermeer Panters - Tilburg Trappers 11-1 (4-0, 7-1, 0-0)

Jay Huisman scoorde drie keer voor Zoetermeer Panters in de 11-1 zege op Tilburg Trappers. Panters greep in de openingsperiode het initiatief en bouwde dit in de tweede doorgang uit naar een overwinning in dubbele cijfers. De slotperiode verliep daarna doelpuntloos.

Teris Wright, Berry Donders, Dusan Kmech, Joy Turpijn (2), Chris Toonen en Martin Geerligs scoorden de overige doelpunten namens Panters. Wouter Sars verzorgde de enige treffer namens Tilburg, waarmee hij een shutout voor Cas Neuman voorkwam.

Unis Flyers Heerenveen - Herforder EV 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)

De winnaar van de Inter Region Cup werd gisteren al bekend, maar zaterdagavond stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Flyers won voor bijna 1700 toeschouwers met 6-1 van Herforder EV. De finalist in de bekerfinale komende woensdag kwam via Marc Nijland vroeg op voorsprong, zag Herford nog langszij komen, maar zag uiteindelijk Ronald Wurm drie keer scoren in een ruime overwinning. Ook Trevor Petersen en Adam Bezak waren succesvol.

Leuven Chiefs - 'Die Bären' Neuwied 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

De eerste en mogelijk enige kampioen van de Inter Region Cup sloot het toernooi af met een 3-4 zege in Leuven. Chiefs scoorde via Alec James al vroeg, maar zag Neuwied via goals van Sam Aulie en Jeff Smith op voorsprong komen. Leuven kwam via Jeffie Versin kort na de eerste hervatting nog een keer langszij, maar via goals van nogmaal Aulie en Smith liepen de Beren uit Neuwied uit naar een 2-4 voorsrpong. William Kangsaniemi bracht Leuven met nog zeven minuten te spelen nog tot op Ă©Ă©n goal, maar de ploeg van coach Gil Paelinck kon in de resterende speeltijd geen gelijkmaker afdwingen.