1920 1049

17 februari 201907:40

Saturday roundup: Leuven verrast Nijmegen

Chiefs Leuven zorgde zaterdagavond voor de grote verrassing door in eigen huis met 3-1 te winnen van Nijmegen Devils. De Nijmegenaren zagen Den Haag daardoor op gelijke hoogte komen op de ranglijst.

Chiefs Leuven - Ahoud Devils Nijmegen

Chiefs Leuven zag de afgelopen weken Amsterdam en Zoetermeer naderen op de ranglijst. Met de winst op Ahoud Devils Nijmegen geeft Leuven de twee concurrenten het nakijken. Leuven heeft nu een voorsprong van vijf punten op Amsterdam en zeven punten op Zoetermeer dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Leuven pakte in de vierde minuut de voorsprong dankzij een powerplaygoal van Basim Laeremans. Na 33 minuten was het wederom raak voor Leuven op de powerplay. Ben Boute verdubbelde de voorsprong. Nijmegen, dat het moest doen zonder topscorer RJ Reed, kwam vier minuten voor tijd terug tot 2-1 via routinier Marcel Kars. In de slotminuut beslist Alec James echter het duel met een empty netter. Daarmee sluit Nijmegen het weekend af met twee nederlagen tegen Belgische clubs waarmee thuisvoordeel in de Final Four niet meer mogelijk is.

Overige duels

Cairox Hijs Hokij Den Haag profiteerde optimaal van de nederlaag van Nijmegen. Den Haag won thuis met 12-4 van Tilburg Trappers Toekomstteam. Den Haag heeft nu evenveel punten als Nijmegen maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Tilburg pakte brutaal de voorsprong via Floris van Elten en sloot de eerste periode af met een 3-2 achterstand in de Uithof. Daarna was er geen houden meer aan voor de jonge Tilburgers. Stace van Bentem, Alan van Bentem, Raymond van der Schuit en Stijn Knoop scoorden allen twee goals. De 16-jarige Jelle Kronenburg scoorde zijn tweede goal van het seizoen. Dylano Bijsterbosch scoorde tweemaal namens Tilburg.

Bulldogs Liège won thuis met 7-0 van Golden Sharks Mechelen. Daarmee heeft Luik de vierde plek steviger in handen en kan het nog jacht maken op nummer drie Geleen. Cheyne Matheson scoorde een hattrick en Tom Prodi pakte de shutout namens Luik.

Amsterdam Tigers kon de stunt van vorige week tegen koploper Herentals niet herhalen. UNIS Flyers Heerenveen was veel te sterk in de hoofdstad en won met 1-8. Tony Demelinne had twee goals en zag zijn ploeg oprukken naar de tweede plaats op de ranglijst met één punt achterstand op Herentals. Amsterdam maakt zich op voor de clash met Zoetermeer volgende week vrijdag.