Second Season Sweep Tampa Bay

17 april 201907:32

Door Joep Meijsen

Second Season: Blue Jackets schrijven geschiedenis

De Columbus Blue Jackets hebben vannacht de nummer één van de reguliere competitie in de NHL uitgeschakeld in vier wedstrijden. Met de 7-3 overwinning op de Tampa Bay Lightning schrijven de Blue Jackets geschiedenis. Ook voor Pittsburgh is het seizoen na vier wedstrijden in de play-offs al voorbij dankzij de Islanders. De Vegas Golden Knights doen goede zaken tegen San Jose en Winnipeg trekt de serie tegen St. Louis gelijk.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 7-3

Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Stanley Cup-play-offs werd de winnaar van de Presidents' Trophy uitgeschakeld in de eerste ronde zonder zelf tenminste één wedstrijd te winnen. De Tampa Bay Lightning won in het reguliere seizoen 62 wedstrijden en evenaarde daarmee het record, maar gaat er in de eerste ronde van de play-offs in vier wedstrijden vanaf tegen Columbus. In het vierde duel werd het 7-3 in het voordeel van Columbus waarbij Pierre-Luc Dubois een goal en twee assists had en Alexandre Texier twee keer scoorde. Columbus kan nu afwachten wie de serie tussen Boston en Toronto wint om te zien wie er in de volgende ronde op het programma staat.

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1-3

Ook de Pittsburgh Penguins slaagden er niet in een wedstrijd te winnen in hun play-off-serie tegen de New York Islanders. Het vierde duel tussen de twee ploegen eindigde in een 3-1 overwinning voor de Islanders, die daarmee doorgaan naar de volgende ronde van de play-offs. Voor de Islanders was het de eerste sweep in een play-off-serie sinds de gouden dagen van de franchise begin jaren tachtig, in 1983 werden de Edmonton Oilers in vier wedstrijden aan de kant gezet in de finale. Pittsburgh had de perfecte start van de wedstrijd en kwam na 35 seconden spelen al op voorsprong, maar Jordan Eberle, Brock Nelson en Josh Bailey waren succesvol namens de Isles.

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 5-0

Vegas lijkt de play-offvorm van vorig jaar weer helemaal gevonden te hebben en maakte vannacht met 5-0 korte metten met San Jose en is daarmee nog één overwinning verwijderd van de volgende ronde. Marc-Andre Fleury maakte 28 saves voor zijn shut-out en Max Pacioretty had twee goals en twee assists in de wedstrijd.

St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1-2 (OT)

Kyle Connor scoorde na zes minuten spelen in overtime om de Winnipeg Jets een 1-2 zege te bezorgen in St. Louis en daarmee de serie gelijk te trekken op 2-2. Eerder in de wedstrijd had Vladimir Tarasenko de thuisclub de leiding gegeven, maar zorgde Mark Scheifele voor de gelijkmaker. Alle goals vielen in de derde periode.

Tags

NHL