Second Season Calgary vs Colorado

20 april 201907:19

Door Joep Meijsen

Second Season: Colorado elimineert Calgary

Voor het eerst in de geschiedenis van de Stanley Cup-play-offs zijn de nummer Ă©Ă©n in het oosten en het westen allebei uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Colorado rekende vanmorgen af met Calgary. Toronto kwam eerder vannacht op matchpoint tegen Boston.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1-2

De Toronto Maple Leafs wonnen het vijfde duel in de serie tegen Boston met 1-2 en komen daarmee op 3-2 voor in de best-of-seven. Het duel in Boston bleef lange tijd doelpuntloos, maar de Leafs scoorden twee keer in iets meer dan twee minuten tijd in de derde periode en weerstonden daarna een comeback van Boston om de overwinning binnen te halen. Auston Matthews en Kasperi Kapanen scoorden namens Toronto, terwijl David Krejci 44 seconden voor het eindsignaal voor de tegentreffer zorgde. Het volgende duel staat voor zondag op het programma.

Calgary Flames - Colorado Avalanche 1-5

Het seizoen van de Calgary Flames is voorbij na de 1-5 nederlaag in eigen huis tegen Colorado. Calgary ging als de nummer Ă©Ă©n uit de Western Conference de play-offs in, waardoor nu voor het eerst in de geschiedenis de nummers Ă©Ă©n in het oosten en het westen er in de eerste ronde zijn uitgevlogen. Tampa werd eerder in vier wedstrijden verslagen door Columbus. In de vijfde wedstrijd hadden Mikko Rantanen en Colin Wilson allebei twee goals, terwijl ook Gabriel Landeskog tot scoren kwam. De enige treffer van Calgary voor eigen publiek kwam van TJ Brodie.

Tags

NHL