Second Season 2019 Mac Kinnon juicht

14 april 201908:00

Door Joep Meijsen

Second Season: Drie keer overtime op zaterdag

Boston, Colorado en Nashville trokken zaterdagavond hun play-off-series tegen respectievelijk Toronto, Calgary en Dallas gelijk. Washington liep uit naar 2-0 in de serie tegen Carolina. Drie van de vier duels werden pas beslist in overtime.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 4-1

De enige wedstrijd van zaterdag waar geen extra speeltijd voor nodig was, werd in Boston gespeeld, waar de lokale Bruins met 4-1 wonnen om de serie op 1-1 gelijk te zetten. Tukka Rask maakte dertig saves en Charlie Coyle, Brad Marchand, Danton Heinen en Patrice Bergeron scoorden de goals. Nazem Kadri werd van het ijs gestuurd na een unfaire check op Jake DeBrusk en mag zich verantwoorden voor de NHL in New York. Verdediger Torey Krug van Boston had eerder de wedstrijd verlaten met een blessure.

Nashville Predators - Dallas Stars 2-1 (OT)

Craig Smith scoorde na vijf minuten spelen in overtime de winnende goal namens Nashville om zo de serie tegen Dallas op 1-1 te brengen. Ben Bishop maakte liefst veertig saves. Jamie Benn had Dallas op voorsrpong gebracht vroeg in de tweede periode, maar twee minuten later was het via Rocco Grimaldi weer gelijk. Die stand bleef op het scorebord staan tot in de overtime. Nashville verloor in de eerste periode de diensten van Wayne Simmonds, die geraakt werd door een schot van Roman Josi.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4-3 (OT)

De winnende goal in dit duel viel al na twee minuten in de extra tijd via Brooks Orpik. Daardoor komt Washington nu met 2-0 voor in de serie. Het was voor Orpik pas zijn vierde goal in 151 play-offwedstrijden in de NHL, maar drie ervan waren wel winnende goals. Nick Backstrom, TJ Oshie en Tom Wilson scoorden de andere Capitals-goals, terwijl Jordan Staal, Lucas Wallmark en Sebastian Aho namens Carolina trefzeker waren.

Calgary Flames - Colorado Avalanche 2-3 (OT)

De overtimeheld in dit duel was Mathan MacKinnon, die na ruim acht minuten in de overtime wist te scoren om de Colorado Avalanche zo op 1-1 te brengen in de serie tegen Calgary Flames.

Foto: Twitter Colorado Avalanche

Tags

NHL