12 april 201907:39

Second Season: Maple Leafs winnen in Boston

De tweede dag van de NHL play-offs zag Toronto winnen in Boston en Calgary en Washington het thuisvoordeel vasthouden tegen respectievelijk Colorado en Carolina. Een overzicht van het ijshockey van vannacht.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Mitch Marner scoorde twee keer om de Toronto Maple Leafs te helpen aan een 1-4 zege op de Boston Bruins. Een van die treffers maakte hij uit een penaltyshot. William Nylander en John Tavares kwamen ook tot scoren, terwijl Frederik Andersen 37 saves maakte. Patrice Bergeron zette Boston halverwege de eerste periode nog wel op voorsprong, maar Toronto scoorde daarna vier goals op rij, waarbij de treffer in het lege net in de slotfase van Tavares de winst definitief maakte.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes

De Zweedse forward Nicklas Backstrom scoorde twee keer in vier minuten tijd in de eerste periode om de Washington Capitals op voorsprong te brengen tegen de Carolina Hurricanes. De verdedigende kampioen won de thuiswedstrijd uiteindelijk met 4-2. Alexander Ovechkin maakte er in de slotfase van de eerste periode 3-0 van alvorens Carolina het vroeg in de derde periode toch nog spannend maakte. De 19-jarige Rus Andrei Svechnikov scoorde twee keer in 2,5 minuut om het verschil terug te brengen tot slechts Ă©Ă©n goal, maar verder kwam Carolina niet. Lars Eller zorgde in de slotminuut voor de 4-2.

Calgary Flames - Colorado Avalanche

Mike Smith maakte 26 saves voor de Calgary Flames voor zijn shutout in de 4-0 overwinning voor de Calgary Flames op de Colorado Avalanche. Smith pikte ook nog een assist op bij de tweede treffer van Matthew Tkachuk. Mikael Backlund en Andrew Mangiapane waren de andere spelers die namens de Flames het net wisten te vinden. De eerste goal van Tkachuk werd pas na een lange pauze voor review goedgekeurd, nadat Colorado had geprotesteerd tegen het hinderen van de goalie.