Nl goal okt13 kars germany 070213

3 november 201515:50

Door Joep Meijsen

Selectie Oranje voor Roemenië bekend

Bondscoach Chris Eimers heeft de definitieve selectie voor het oefentoernooi komend weekeinde in Galati in Roemenië bekendgemaakt. Het betreft een mix van spelers van Tilburg en van clubs uit de BeNeLiga.

Uit de voorselectie zijn de nodige namen afgevallen omdat zij vanwege werk, school en prive-omstandigheden niet beschikbaar zijn. Het team telt de nodige spelers met relatief weinig internationale ervaring. Gisteravond is in Eindhoven een training afgewerkt, donderdagmorgen vliegt de ploeg naar Roemenë, waar drie oefenwedstrijden in drie dagen op het programma staan.

Vrijdagavond speelt Nederland tegen Roemenië B, een dag later staat de oefenwedstrijd tegen Oekraïne op het programma, terwijl op zondagavond tegen Roemenië A wordt gespeeld. De gastheren treden met twee teams aan vanwege het afhaken van Kroatië als deelnemer aan het vierlandentoernooi.

Enkele opvallende namen in de selectie zijn Rick van Haren van Zoetermeer, Luke Zwartbol van Den Haag, Ryan Collier van Tilburg en Mike Verschuren van Eindhoven.

Goal: Mike Beeren, Martijn Oosterwijk

Defense: Boet van Gestel, Kilian van Gorp, Joy Turpijn, Reinier Staats, Rick van Haren, Luke Zwartbol, Jordy Verkiel, Ryan Collier.

Forwards: Nick Verschuren, Levi Houkes, Joey Oosterveld, Maarten Brekelmans, Danny Stempher, Marcel Kars, Michael Mackie-Kwist, Calvin Pohlman, Mike Verschuren, Joey Verreijen, Alan van Bentem.