NL groeneveld point

7 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Selectie van Oranje bekend

Bondscoach Tom Hartogs heeft zijn definitieve selectie voor het vierlandentoernooi in Frankrijk bekendgemaakt. Onder de afvallers zitten onder meer Marcel Kars en Doug Stienstra, die mogelijk ook niet mee gaan naar het wereldkampioenschap in China. Het team telt zes debutanten.

Stienstra moet vanwege privé-redenen direct na de competitie terug naar Canada en is derhalve niet beschikbaar voor het wereldkampioenschap. Marcel Kars heeft een schouderoperatie ondergaan, waarbij het de vraag is of hij op tijd is hersteld voor de reis naar China.

Onder de afvallers zit ook verdediger Mike Dalhuisen. De competitie in zijn jeugdliga in de Verenigde Staten loopt gewoon door en hij is al voor het WK U20 naar Nederland gekomen. Vanwege blessures of herstel haken ook Rody Jacobs, Dennis ten Bokkel en Lamonte Polet af. Lambert Keulen en Justin Bekkering zeiden wegens werk of privé-redenen af, terwijl Erik Landman geen trek had in een rentree in de nationale ploeg.

Ook Flyers-jongeling Kevin Bruijsten viel af. De staf van Oranje weet wat Bruijsten kan en wil tijdens het toernooi enkele andere jonge spelers in actie zien. De andere spelers uit de grote voorselectie die niet meegaan naar Frankrijk zijn Ian Meierdres, Max van Lieshout en Andri Salomonson.

Dit betekent dat doelman Sjoerd Idzinga, Trappers-forward Diederick Hagemeijer en Eaters-aanvaller Akim Ramoul voor het eerst met de nationale ploeg mee mogen naar een groot toernooi mogen. Allen speelden dit jaar of in het verleden voor Jong Oranje. Ook de Nederlandse-Canadezen Matt Korthuis, Brad Smulders en Jamie Schaafsma maken hun officiële entree in het Nederlands team.

Doel: Phil Groeneveld, Sjoerd Izenga, Casper Swart

Defense: Chad Euverman, Nick de Jong, Jordi van Oorschot, Erik Tummers, Nick Verbruggen, Bjorn Willemse, Simon de Wit

Forwards: Peter van Biezen, Bert van den Braak, Diederick Hagemeijer, Ivy van de Heuvel, Matt Korthuis, Jan Jaap Natte, Marco Postma, Akim Ramoul, Jamie Schaafsma, Brad Smulders, Bob Teunissen, Casey Vanschagen, Jamie Visser.