Nijb newlogo 0809

5 december 201121:53

Door Joep Meijsen

Selectie voor WK U20 bekend

Bondscoach Leo van den Thillart heeft de selectie voor de U20 bekend gemaakt die vanaf volgende week begint aan het wereldkampioenschap in Donetsk in de Oekraïne.

Het team bevat verschillende jonge spelers die uitkomen in de eredivisie. Dit heeft echter geen effect op het puntensysteem zoals dat dit jaar geldt op het hoogst niveau in Nederland. De punten die deze spelers meebrengen voor hun team blijven gewoon meetellen tijdens het WK. De U20 speelt jaarlijks het kampioenschap terwijl de competitie in Nederland gewoon doorloopt.

Het effect van het CTO in Eindhoven is duidelijk merkbaar in de selectie voor het WK. In totaal spelen negen van de geselecteerde spelers voor Eindhoven High Techs of Eindhoven Kemphanen. Het team telt slechts twee spelers die niet in Nederland spelen. Rick van Haren en Luca Heutmekers spelen bij Düsseldorf op het hoogste Duitse jeugdniveau.

De spelers van Eindhoven Kemphanen, alsmede de jongens die voor Den Haag, Geleen en Tilburg uitkomen missen eventuele derde wedstrijden in de halve finale van de beker. Het toernooi in Oekraïne begint op maandag 12 december, terwijl deze wedstrijden op respectievelijk 13 en 14 december worden afgewerkt. Of deze ontmoetingen daadwerkelijk worden gespeeld, hangt nog af van de resultaten deze week.

Nederland heeft geen makkelijke poule. Oranje U20 ontmoet behalve gastland Oekraïne ook de leeftijdsgenoten uit Hongarije, Zuid-Korea, Litouwen en Spanje. Nederland opent het toernooi maandagmiddag om 13.00 uur tegen Spanje, speelt twee dagen later op hetzelfde tijdstip tegen Litouwen, vervolgens op donderdag om 16.30 uur tegen Hongarije, terwijl op zaterdag Oekraïne (20.00 uur) en op zondag Korea (15.30 uur) de tegenstanders zijn.

Leo van den Thillart wordt als bondscoach geassisteerd door Bohuslav Subr, Jeroen Zwaanswijk is de teammanager.

De selectie:

Goalies: Deniz Mollen (Eindhoven HT), Rowan Delil (Geleen), Mike Beeren (Eindhoven HT).

Defense: Koen Bakker (Eindhoven HT), Rick van Haren (DEG), Dax van de Velden (Amsterdam), Remco Knoren (Eindhoven K.), Fons van Hoorn (Amsterdam), Mike Overweg (Eindhoven K.), Bryan Mens (Geleen).

Forwards: Deniz Mete (Tilburg), Joey Verreijen (Den Haag), Tom Messie (Eindhoven HT), Mike Verschuren (Eindhoven K.), Luca Heutmekers (DEG), Mickey Bastings (Tilburg), Donny van Musscher (Amsterdam), Bob de Pont (Geleen), Tom Marx (Eindhoven HT), Danny Donders (Eindhoven HT), Danny Stempher (Eindhoven HT), Maarten Brekelmans (Tilburg), Tony Ras (Den Haag).

Fysio: Linda Quaedvlieg

Equipment: Mia Simons, Bert Simons