WK 2018 Servie Belgie 010

23 april 201819:11

Servië te sterk voor Belgen

Onze zuiderburen zijn het WK in Tilburg begonnen met een nederlaag. Servië was met 4-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Gil Paelinck.

Dankzij een vroege straf voor Yoren de Smet moest België meteen vol aan de bak. Na het verstrijken van de straf kwamen de Belgen beter in de wedstrijd. De grootste kans was voor Sam Verelst na een Belgische uitbraak. De in Duitsland spelende Verelst zag zijn inzet gered worden door de Servische goalie. Na bijna een kwartier spelen viel de eerste Servische treffer. De treffer viel met twee Belgen op de strafbank. Een hard schot van Lukovic werd onderweg nog van richting veranderd door Novakovic: 1-0.

Servië verdubbelde de voorsprong in de tweede minuut van de tweede periode via Kerezovic. Halverwege de tweede periode schoot Billy Denis de aansluitingstreffer binnen voor de Belgen. Denis is een 19-jarige verdediger met een Belgisch en Zweeds paspoort. Denis speelde een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Grastorps en speelt sinds twee seizoenen in de Verenigde Staten.

Vlak voor het verstrijken van de tweede periode zag België de achterstand weer groeien tot twee goals. De Servische ploeg sloeg weer toe op de powerplay. Sretovic scoorde een rebound vlak voor de neus van goalie Mike Jansen. In de derde periode kreeg België nog een grote kans om terug te komen in de wedstrijd. De Belgen mochten twee minuten lang met twee spelers meer op jacht naar een treffer. Het mocht echter niet baten. Uiteindelijk sloeg Servië nogmaals toe op de powerplay. Novakovic scoorde in de 55e minuut zijn tweede goal en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Foto's: Donna Lundy