Eaters collymore stare 1112

31 augustus 201213:13

Door Joep Meijsen

Shawn Collymore haakt af bij Geleen

Het is onwaarschijnlijk dat aanvaller Shawn Collymore komend seizoen in actie komt bij Geleen Eaters. De Canadese forward blijkt recent ook een contract te hebben getekend bij Cornwall River Kings uit de LNAH.

Voorzitter Jack America van Geleen zegt tegenover IJshockey.com ontstemd te zijn over de ontwikkeling. 'Ik heb op 31 juli nog contact met hem gehad om te vragen van welke luchthaven hij wilde vertrekken. We hebben hem recent zijn vliegtickets toegestuurd en zijn bezig met zijn vergunningen. Een paar dagen geleden stuurde hij ineens een e-mailtje dat hij onder zijn contract vandaan wil. Dat kan natuurlijk niet.'

Collymore was een belangrijke speler in de kampioensploeg van Geleen. De voormalige draftpick van de New York Rangers had 32 goals en 31 assists in 47 wedstrijden voor Eaters. Al kort na het seizoen tekende hij een overeenkomst met Geleen voor het nieuwe jaar. Bij de presentatie van Mike Looby eerder deze week werd dan ook gemeld dat het contigent buitenlanders voor Geleen vol was.

Bijkomend probleem voor Eaters is dat de liga waar Collymore heeft getekend, de als vechtliga bekendstaande LNAH, waarschijnlijk niet is aangesloten bij de IIHF, waardoor er geen internationale transfer nodig is voor de overgang van de aanvaller. Cornwall is een nieuw team in de liga en de enige ploeg in Engelstalig Canada. Het is de voormalige Windsor Wild.

Eaters heeft de hoop dat Collymore nog terug gaat komen opgegeven en gaat op zoek naar een vervanger. Men hoopt nog wel een deel van de kosten terug te krijgen.