Logo unis

15 september 201600:00

Door kevin.van.miltenburg@ijshockeynederland.nl

Shift by shift, period by period

Op 25 september spelen de LACO Eaters Geleen - UNIS Flyers Heerenveen om de Ron Bertelingschaal. Om hier naar toe te leven hebben wij de coaches van beide clubs geĂŻnterviewd. Vandaag: Coach Mike Nason van de UNIS Flyers Heerenveen.

Hoe is de voorbereiding naar de Ron Bertelingschaal verlopen?

Wij zitten nu midden in ons trainingskamp. Tijdens het trainingskamp werken we aan de basis en de manier waarop wij graag spelen. Omdat ik deze groep nu voor het tweede jaar coach gaat dat erg goed en een stuk sneller dan vorig jaar. De spelers begrijpen wat er van ze wordt verwacht en de staf heeft een goed inzicht in wat ze van de groep kunnen verlangen.

Hoe motiveert u uw spelers voorafgaand aan de wedstrijd?

We spelen voor de eerste grote prijs van het seizoen, dat is de motivatie. De UNIS Flyers Heerenveen hebben nog nooit de Ron Bertelingschaal gewonnen, daarom het team is erg gemotiveerd om hem voor de eerste keer binnen te halen.

Wat verwacht u van de wedstrijd?

In het voorseizoen heeft Geleen een aantal keer gewonnen van moeilijke tegenstanders. Ik denk dus dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden met twee goede ploegen. Uiteindelijlk hopen wij na 60 minuten met winst van het ijs stappen.

Hoe viert de coach een eventuele overwinning?

Op deze vraag heb ik geen antwoord. Onze groep is gefocust op de wedstrijd zelf, wij benaderen het meer met een “shift by shift, period by period” mentaliteit.

Wat wordt de uitslag?

Ik denk dat het een erg spannende wedstrijd zal worden. De Eaters zijn altijd een lastige tegenstander zeker als ze thuis spelen waar het publiek achter ze staat. Vorig jaar hebben we ook tegen ze gestreden op belangrijke momenten in het seizoen. Dus ik verwacht dan ook een goede en spannende wedstrijd.

Delen