Trappers nieuw logo

14 juli 201507:52

Door Joep Meijsen

Smid Panter; Oorschot/Mason blijven

Jurryt Smid vertrekt bij Tilburg en gaat komend seizoen aan de slag bij Zoetermeer Panters. Trappers heeft wel de contracten met Jordy van Oorschot en Steve Mason verlengd voor het eerste seizoen in de Oberliga.

De 24-jarige Smid kon het spelen in de Oberliga niet combineren met zijn studie. Smid speelde in het verleden al in Zoetermeer, alvorens hij in de Eredivisie actief werd bij Nijmegne, Den Haag, Heerenveen en Tilburg. Met Zoetermeer gaat hij in de nieuwe BeNeLiga spelen. Panters maakte eerder al bekend dat oud-international Joy Turpijn zijn contract heeft verlengd.

Het vertrek van Smid betekent een aderlating voor de defensie van Tilburg, dat eerder ook al Alexei Loginov zag vertrekken. Jordy van Oorschot verlengde echter wel zijn contract bij de lands- en bekerkampioen van vorig jaar. De 27-jarige international speelde vorig jaar zijn eerste seizoen bij Trappers.

Steve Mason is de tweede belangrijke contractverlenging voor de Tilburgse formatie. De 27-jarige zoon van ex-coach Doug Mason maakte vorig jaar een succesvolle rentree bij Tilburg en stond met 28 goals en 52 assists hoog op de topscorerslijst. Alleen zijn nieuwe ploeggenoot Mitch Bruijsten en Josh Prudden hadden vorig jaar meer punten in de Nederlandse competitie.

De Zweed Anders Martinsson is bovendien benoemd tot assistent-coach bij het eerste team. De Zweed was vorig jaar betrokken bij het tweede team en de jeugd en gaat nu de nieuwe hoofdcoach Bohuslav Subr terzijde staan. Martinsson zet ook zijn werkzaamheden bij de jeugdafdeling voort.