Actie tijdens Ron Bertelingschaal 2022
Actie tijdens Ron Bertelingschaal 2022 — © Margot Mulder

17 juni 202310:18

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Spannend weekend vol ijshockeyactie en bekendmaking Hockey Hall of Fame op Ron Bertelingschaal

Het programma voor de Ron Bertelingschaal op zaterdag 23 september 2023 belooft een spectaculaire dag vol ijshockeyplezier te worden op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. IJshockeyfans en oud-ijshockeyers zullen verheugd zijn over de diverse evenementen die plaatsvinden in de aanloop naar de felbegeerde wedstrijd om de Ron Bertelingschaal tussen UltimAir Hijs Den Haag en Unis Flyers Heerenveen.

Het programma begint om 12:00 uur met een Para ijshockey match/demo, waarbij spelers (met een beperking) hun vaardigheden en passie voor de sport tonen. Dit inspirerende evenement is een geweldige gelegenheid om te laten zien hoe inclusief de ijshockeysport kan zijn.

All Girls Clinic

Vervolgens vindt van 13:15 tot 14:30 uur de All-Girls Clinic plaats. Deze clinic biedt jonge meisjes de kans om te ervaren hoe het is om op het ijs te staan en te leren van ervaren vrouwelijke spelers. Het is een geweldige gelegenheid om de groeiende betrokkenheid van meisjes en vrouwen in het Nederlandse ijshockey te vieren.

Amsterdam Tigers vrouwen vs Mannheim vrouwen

Om 15:30 uur staat er een opwindende wedstrijd op het programma tussen de Amsterdam Tigers en het vrouwenteam van Mannheim (Amsterdam Tigers vrouwen neemt deel aan de Bundesliga). De Amsterdam Tigers zullen hun vaardigheden en teamgeest inzetten om te strijden tegen hun geduchte tegenstanders.

Ron Bertelingschaal, de wedstrijd

De avond bereikt zijn hoogtepunt om 19:00 uur, wanneer UltimAir Hijs Den Haag en Unis Flyers Heerenveen de strijd aangaan om de felbegeerde Ron Bertelingschaal. Beide teams zullen tot het uiterste gaan om deze prestigieuze prijs binnen te halen en de overwinning te claimen.

Hockey Hall of Fame

Voor alle ijshockeyfans en oud-ijshockeyers is er om 16:00 uur de bekendmaking van drie ijshockeyhelden, die vanaf die dag worden opgenomen in de Hockey Hall of Fame. Deze ceremonie eert degenen die een onschatbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en populariteit van het Nederlandse ijshockey. Het zal een ontroerend moment zijn waarop de Hockey Hall of Famers aanwezig zullen zijn om hun erkenning te ontvangen.

Awards

Tevens zal voorafgaand aan de Ron Bertelingschaal de uitreiking van de spelers awards plaatsvinden. Deze ceremonie erkent de individuele prestaties en verdiensten van spelers in het afgelopen seizoen. Zie hier wie de Awards allemaal hebben gewonnen: Awards 🏒 IJshockey Nederland

Zondag

Op zondagochtend zullen er nog diverse clinics plaatsvinden, waardoor jonge talenten en enthousiaste deelnemers de kans krijgen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren trainers.


Kortom, het belooft een onvergetelijk weekend vol ijshockeyactie en bijzondere gebeurtenissen te worden op de Ron Bertelingschaal. Mis deze kans niet om getuige te zijn van geweldige wedstrijden, inspirerende momenten en de viering van de groei van het Nederlandse ijshockey.

Delen