Daniel Sprong Penguins

22 april 201609:25

Door Joep Meijsen

Sprong debuteert succesvol in AHL

De in Amsterdam geboren aanvaller Daniel Sprong zet zijn seizoen in Noord-Amerika voort bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het team van Pittsburgh in de American Hockey League. Vannacht was hij direct twee keer succesvol.

Sprong begon het seizoen bij de Penguins in de NHL, maar werd in de loop van het jaar teruggestuurd naar zijn team in junior, de Charlottetown Islanders. Voor die ploeg had hij inclusief play-offs twintig goals en 41 assists in 45 wedstrijden. Afgelopen zondag werd zijn team echter in de play-offs van de QMJHL uitgeschakeld door de Shawinigan Cataractes.

Daardoor is de 19-jarige Sprong nu speelgerechtigd in de American Hockey League. In de tweede wedstrijd van de play-off-serie tegen Providence Bruins was Sprong direct succesvol met twee goals, inclusief de winnende goal in overtime.

'Ik ben heel blij voor hem. Hij heeft net een serie van zeven wedstrijden in de play-offs in junior achter de rug. Je kunt zien dat hij een erg goede speler is. Hij gaat goed naar het net toe en kan scoren. Dat is hoe hij vandaag succesvol was', stelt coach Clark Donatelli van de AHL-penguins.