Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
St. Louis Blues wint eerste Stanley Cup

St. Louis Blues wint eerste Stanley Cup

De St. Louis Blues hebben vannacht voor het eerst in de clubgeschiedenis beslaggelegd op de Stanley Cup. De Blues wonnen het beslissende zevende duel in de finaleserie van de NHL in Boston met 4-1.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Jordan Binnington maakte 32 saves, terwijl Alex Pietrangelo en Ryan O'Reilly ieder een goal en een assist voor hun rekening namen. De andere treffers van de Blues kwamen voor rekening van Braydon Schenn en Zach Sanford. Het was de vierde keer dat de Blues de finale om het kampioenschap in de NHL haalden, maar de eerste keer in vijftig jaar. Het is voor het eerst dat de cup ook gewonnen werd. De winst completeert één van de opmerkelijkste comebacks in de geschiedenis van des port. Op 3 januari stond St. Louis nog op de laatste plaats in de NHL. Matt Grzelcyk scoorde de enige treffer namens Boston.

Reacties

Het was natuurlijk groot feest bij de Blues na de winst vannacht.

Ook in St. Loius zelf...

was het enthousiasme groot, onder meer bij de Watch Party in Busch Stadium.

NHL
Nieuws Game Center Spelers Teams Forum