6 januari 200300:00

Sterk eindschot voor Eaters

Eaters Geleen scoorde vier keer in de derde periode voor een 5-3 zege op verliezend bekerfinalist Tilburg Trappers. had twee goals en twee assists namens het team van .

Twee dagen na de verloren bekerfinale tegen Amsterdam moest Tilburg Trappers alweer in actie komen. De ploeg van Theo van Gerwen werd in Geleen verwacht voor een ontmoeting in de Coupe der Lage Landen. Veel belang had de wedstrijd niet, door de grote voorsprong van Heerenveen lijken de teams redelijk kansloos voor de eindzege in de nieuwe cup-competitie. Voor de dinsdagavondwedstrijd kwamen maar 561 toeschouwers naar Glanerbrook.Opvallend was dat de leiding van de wedstrijd in handen was van Sven Bergman. Daarmee was het de derde keer in vier dagen dat de Belgische topscheidsrechter een wedstrijd van Tilburg Trappers onder zijn hoede had. bracht Geleen in de achtste minuut op voorsprong, maar Jan Jaap Natte had maar vijftien seconden nodig om met zijn vijftiende treffer van het seizoen de stand weer recht te trekken. Dertien seconden voor het einde van de periode bracht Trembecky met zijn dertiende Trappers zelfs op voorsprong.In het doel van Geleen ontbrak vaste doelman , die tijdens de halve finale tegen Amsterdam uitviel met een knieblessure. De Belgische nationale doelman is enkele weken uitgeschakeld en werd vervangen door de jeugdige . Waar een weekend lang de held was van de Trappers-fans, mocht nu weer in het doel plaatsnemen bij Tilburg.De tweede periode verliep zonder incidenten, maar na vijf minuten in de derde doorgang was het weer die scoorde namens Geleen en zo de Limburgers weer op gelijke hoogte bracht. Vanaf dat moment was het louter Geleen wat de klok sloeg. , en schoten Geleen naar een verrassend ruime voorsprong. Een treffer zes seconden voor tijd van de van een teleurstellend verlopen junioren-wk teruggekeerde Robbert Maas kon de avond voor Tilburg Trappers verder niet meer redden.In de slotfase nog een vechtpartijtje tussen en Casey Vanschagen die ieder veertien minuten straf kregen toebedeeld.