Trappers vs Hannover 01

12 maart 201600:01

Sterk slot bezorgt Tilburg play-offwinst

Tilburg Trappers was vrijdagavond in eigen huis Hannover Scorpions met 7-3 de baas. De Nederlandse ploeg maakte het verschil in de slotperiode met vier goals op rij.

Het was lange tijd spannend in Stappegoor, waar Hannover Scorpions lange tijd prima tegenstand bood en zelfs kans had op een stuntje. Het was uiteindelijk echter Tilburg dat de langste adem had met vier goals op rij, waarvan drie op de powerplay.

Trappers-coach Bo Subr was niet verbaasd over de tegenstand van Hannover. 'Een paar weken geleden was het nog goed mogelijk geweest dat wij zevende waren geworden en zij tweede. Het is gewoon een goede ploeg, met zeer ervaren spelers en enkele fysiek sterke jongens.'

Over zijn eigen ploeg was de coach niet unaniem tevreden. 'Aan onze kant vond ik vandaag de jonge spelers niet allemaal even sterk. De aanvallers wel, maar in de defensie minder. Onze eerste powerplay was ook niet best, maar gelukkig begon dat in de loop van de wedstrijd een stuk beter te lopen.Dat was belangrijk.'

Het was al met al niet de meest hoogstaande wedstrijd van Tilburg dit seizoen. Vooral in het neutrale vak werden de nodige fouten gemaakt en Trappers-doelman Ian Meierdres toonde zijn vorm van dit moment met een aantal prima reddingen, met een pad-save in de tweede periode op een rebound als hoogtepunt.

Trappers had een overwicht in de eerste periode en de pech dat er twee keer een doelpunt werd geclaimt dat door de referee niet werd toegekend. Hannover prikte echter af en toe venijnig terug met snelle aanvallen waarmee aanvallers voor het Tilburgse doel werden gebracht. Het bleef echter na twintig minuten doelpuntloos.

De tweeduizend toeschouwers in Stappegoor konden voor het eerst juichen toen Ivy van den Heuvel na vijf minuten spelen in de tweede periode de score opende. Een straf tegen Kilian van Gorp leverde Scorpions echter de gelijkmaker op toen Daniel Lupzig het attentst was op de rebound. Niet veel later was het de kersverse vader Levi Houkes die Trappers voor de tweede keer op voorsprong bracht, maar deze keer was het Christoph Koziol die de teams opnieuw in evenwicht bracht na foutief uitverdedigen van Tilburg.

Het uitwisselen van goals herhaalde zich nog een keer in de slotperiode. Eerst was het Mitch Bruijsten die de puck met een mooie schaatsactie tot achter het doel van Hannover bracht om vervolgens zelf met een wrap-around te scoren. Amper twee minuten later scoorde Robin Ringe met een mooi schot op de backhand.

De ongeluksspeler bij Hannover werd daarna Phil Hungerecker, die wat makkelijk viel en daar twee minuten straf voor ontving vanwege diving. Peter van Biezen was er als de kippen bij om Trappers voor de vierde keer op voorsprong te brengen en deze keer had Scorpions de energie niet meer om terug te komen.

Trappers nam het initiatief in de wedstrijd elemaal in handen. Eerst was het Levi Houkes die met zijn tweede treffer van de avond de 5-3 op het scorebord bracht, vervolgens scoorde Mitch Bruijsten op de powerplay en mocht tenslotte Reno de Hondt nog vrij inschieten voor de zevende Tilburgse treffer.

De serie wordt zondagmiddag voortgezet in Hannover, waarna dinsdag het derde duel op het programma staat in Stappegoor. Subr: 'We hebben er de laatste weken op gehamerd dat het belangrijk is om thuisvoordeel te veroveren in de play-offs. Dat is niet alleen sportief belangrijk, maar ook vanwege de reistijd. Het zijn lange reizen, waarvoor spelers eventueel vrije dagen moeten nemen.'

In de andere serie in de play-offs, tussen Duisburg en Leipzig, was er een verrassing. De koploper in de reguliere competitie verloor het eerste duel tegen de Icefighters met 0-1. Raphael Joly haalde het eind van de wedstrijd niet na een check to the head. Ook die serie gaat zondag verder. Hannover Indians begon de serie tegen Neuwied met een 3-1 overwinning, terwijl Halle tegen Herne met 5-2 won.