Eaters vs kemphanen 030213

12 februari 201311:20

Door Joep Meijsen

Stichting achter Eaters toch failliet

De Stichting Topsport Eaters Geleen is failliet. De stichting had het faillissement zelf aangevraagd. Het is nu aan de curatoren om te bepalen hoe het verder gaat.

Het is derhalve op dit moment nog niet duidelijk wat er gebeurt met het team in de Eredivisie. Het bestuur van de organisatie zag geen andere mogelijkheid meer nadat afgelopen week het beslag op sponsorgelden door de rechtbank nog niet werd opgeheven. Daardoor kon Eaters niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Eerder nog werd een failissementsaanvraag door de Belastingdienst door de rechtbank van de hand gewezen. Eaters hoopte toen nog op een vlotte uitspraak rondom het beslag op gelden begin dit seizoen. Dit gebeurt echter pas op zijn vroegst eind maart, waardoor de organisatie de middelen mist om door te gaan.

Hoe het verder gaat met het team in de eredivisie, met de spelersgroep en andere zaken moet de komende 24 uur duidelijk worden. Of de Eaters het seizoen afmaken is volgens voorzitter Jack America onzeker. 'Ik zit nu bij de curator en we zijn koortsachtig aan het nakijken wat de mogelijkheden zijn. Of en in welke vorm wij het seizoen afmaken, valt dan ook nog niet te zeggen', stelt hij tegenover het ANP.

De bond geeft de Limburgse formatie in ieder geval tot het weekeinde de tijd om een passende oplossing te vinden. Die termijn geeft de preses zijn club naar eigen zeggen ook. Televisiezender L1 meldt dat er gewerkt wordt aan een doorstart met een nieuw bestuur en nieuwe investeerders.