Kemphanen logo 2014

31 januari 201523:01

Door Remco

Strijd om vierde plek nog open

Eindhoven won zaterdagavond met speels gemak van concurrent Limburg Eaters. Mike Verschuren scoorde tweemaal en zag zijn ploeg met een 8-3 overwinning van het ijs stappen.

Bij een overwinning van de Limburgers was de vierde plaats op de ranglijst zo goed als zeker voor Eaters. Maar Eindhoven had andere plannen en begon sterk aan de wedstrijd. In de beginfase wist Eaters en goalie Sami Heinonen het doel nog schoon te houden. Maar tijdens een Limburgse powerplay ging het mis in de dertiende minuut en wist Marc Donders shorthanded de score te openen voor Kemphanen. Vijf minuten later stond het al 3-0 voor Kemphanen dankzij goals van Nick en Mike Verschuren.

Eaters wist niet te herstellen van de zwakke start en Eindhoven ging vrolijk door in de tweede periode. Via wederom Mike Verschuren, Raymond van der Schuit en Ritchie van Hulten liep de ploeg van Marc Visschers zelfs uit naar 6-0. Bij de zesde Eindhovense treffer werd Heinonen naar de kant gehaald en mocht Rowan Delil de wedstrijd voltooien. Aan het einde van de periode bracht Adam Hartley Eaters nog wel op het scorebord maar het mocht verder niet baten.

De derde periode was daarom niet meer interessant. Beide ploegen scoorden nog tweemaal waardoor de eindstand op 8-3 uitkwam. Aan het einde van de wedstrijd waren er nog wat opstootjes waardoor de strafminuten nog flink opliepen.

Eindhoven staat dankzij de overwinning nog maar een punt achter Eaters. Morgenavond speelt Eaters nog thuis tegen koploper Heerenveen.