WK Krynica Larry Suarez

31 augustus 201807:23

Door Joep Meijsen

Suarez coacht Trappers in Beneliga

Larry Suarez is komend seizoen de hoofdcoach van het Trappers-team dat uitkomt in de Beneliga. Hij krijgt daar de doelstelling om jonge spelers klaar te stomen voor de Oberliga.

Suarez zou oorspronkelijk dit seizoen coach zijn van het Beneliga-team in Eindhoven, maar die ploeg trok zich eerder dit jaar terug. Het Beneliga-team van Tilburg zou juist weer onder leiding staan van Peter van Biezen, maar die haakt vanwege gezondheidsredenen op dit moment af. 'Peter concentreert zich eerst op zijn herstel en zal dan later in het seizoen mogelijk nog aansluiten als co-coach. Peter blijft nog wel betrokken bij de club maar dan op een wijze waarbij zijn herstel voorrang krijgt', zo meldt Trappers op de eigen website.

Voor Suarez is het een terugkeer op bekend terrein. Van 2006 tot en met 2009 was hij hoofdcoach in Tilburg, een periode waarin hij twee kampioenschappen van Nederland binnenhaalde. Hij krijgt Herman van Ierland als assistent-coach komend seizoen. Van Ierland fungeerde afgelopen jaar naast Dennis ten Bokkel al in die functie.

Trappers slaat met wat het Toekomstteam wordt genoemd een nieuwe weg in. Een aantal van de ervarenere spelers uit de ploeg van de afgelopen jaren hebben elders onderdakt gezocht en het team van Trappers wordt sterk verjongd. 'Wij realiseren ons als bestuur dat het jonge toekomstteam het moeilijk zal gaan krijgen tegen de betere teams uit de Beneleague, maar wij hebben vertrouwen in het team en de begeleiding en wij denken dat dit de beste weg is om een continue doorstroom te krijgen naar het Oberligateam.'

Delen