Whats App Image 2019 05 02 at 14 28 43 1

19 augustus 201908:36

Door Joep Meijsen

Summer Skate: De eerste Nederlanders in actie

Mike Dalhuisen en Giovanni Vogelaar kwamen afgelopen weekeinde in actie met hun nieuwe clubs in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Verder heeft Groningen een nieuwe coach, kijken we naar contractverlengingen en transfers in de Oberliga Nord, zien we de nieuwe jubileum-shirts van de Buffalo Sabres en nog veel meer over ijshockey in de maandageditie van de Summer Skate.

Giovanni Vogelaar is met zijn..

nieuwe club EC Bregenzerwald al volop bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen weekeinde scoorde de Nederlandse international in het oefenduel tegen Basel het tweede doelpunt namens zijn club. De wedstrijd ging wel met 2-5 verloren. Het betrof de tweede oefenwedstrijd voor de club die uitkomt op het tweede niveau in Oostenrijk. Vorige week werd nog met 5-0 gewonen van de Pikes uit Oberthurgau. Dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan is SC Rheintal de tegenstander voor de ploeg van Vogelaar.

Ook Mike Dalhuisen...

heeft al de nodige oefenwedstrijden in de benen. Namens het op het hoogste niveau in Slowakije spelende HK Dukla Michalovce werd het op het hoogste niveau in Hongarije spelende Debreceni HK met 4-2 gewonnen. De ploeg van coach Miroslav Chudy wacht komende week een belangrijke test. De ploeg neemt deel aan de strijd om de historische Tatra Cup, een van de oudste ijshockeytoernooien van Europa. In de groepsfase komen Dahuisen en Michalovce uit tegen het Franse Nice en het eveneens Slowaakse HK Poprad. Het reguliere seizoen begint op vrijdag 13 september. In totaal worden er 48 wedstrijden gespeeld.

Ook voor de teams in de Eerste Divisie..

nadert het nieuwe seizoen. Groningen maakte afgelopen weekeinde bekend dat de Hongaar Csaba Kercso Magos de nieuwe hoofdcoach is van de club. 'Csaba is een ijshockeycoach met internationale ervaring en woont sinds kort in Assen', schrijft Jacob van Gelder namens de Groningse club op Facebook. Volgens Dagblad van het Noorden was hij tot voor kort hoofdcoach bij West Auckland Admirals in Nieuw-Zeeland en heeft hij een echtgenote die uit Drenthe komt.

Utrecht Dragons viert...

de terugkeer in de Eerste Divisie met een feestavond op 30 augustus. Dan wordt ook officieel bekendgemaakt welke spelers voor Utrecht gaan uitkomen en wie er in de bank staan bij de ploeg. Gastheer van de feestavond is John Schaap en het feest wordt gehouden op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht. Verschillende artiesten treden op. Inmiddels wordt ook de baan opgeknapt en staat er een oefenwedstrijd op 15 september tegen Den Haag op het programma.

De teams in de Oberliga...

Nord blijven ook hun teams completeren. Zo verlengde Rostock Piranhas met de 27-jarige verdediger Marc Kohl die in 41 wedstrijden vorig jaar tot 17 punten kwam. Ook de tijdens het afgelopen seizoen vanuit Duisburg overgestapte Viktor Beck blijft bij de Piranhas. Hij speelde afgelopen jaar 51 Oberliga-potjes en kwam tot 17 goals en 31 assists. Vorige week verlengde de club al met Constantin Koopmann, Werner Hartmann en Thomas Voronov. Alledrie maakten vorig jaar ook al deel uit van de selectie van Rostock.

​​Saale Bulls Halle heeft

de 22-jarige aanvaller Victor Knaub aangetrokken. Knaub kwam afgelopen jaar nog uit voor Hannover Indians, waar hij in 45 wedstrijden vijf goals en twaalf assists op zijn naam bracht.

De Buffalo Sabres...

worden 50 jaar en vieren dit met een speciaal shirt. Dat werd afgelopen weekeinde gepresenteerd en is erg fraai geworden. Bekijk hier de shirts >>>

De kans is inmiddels groot..

dat Joe Thornton inderdaad voor een 22e seizoen in de NHL begint. De website The Athletic bericht dat de 40-jarige aanvaller dichtbij een contractverlenging is met de San Jose Sharks. Vorig jaar was hij in 73 wedstrijden nog goed voor 16 goals en 35 assists. Vorige week al waren er trainingsbeelden te zien van Thornton in het shirt van de Sharks. Hij trainde samen met zijn ex-teamgenoot Patrick Marleau, die ook in verband wordt gebracht met een terugkeer bij de Sharks. De 39-jarige aanvaller werd door de Maple Leafs naar Carolina gestuurd, die vervolgens zijn contract afkochten. Volgens The Athletic is het echter nog minder zeker dat Marleau ook voorkomt in de plannen van de club waar hij in het verleden lang speelde.