Eaters Beneliga Krzak puck 2016 2017

11 juli 201807:40

Door Joep Meijsen

Summer Skate: transfers op een rijtje

De Tour de France is in volle gang, het WK voetbal nadert de ontknoping en de Vierdaagse komt eraan. Kortom, het is volop zomer. Intussen staan de ontwikkelingen in de Beneliga ook niet stil. IJshockeynederland.nl zet een aantal transfers en contractverlengingen overzichtelijk op een rijtje.

Bij Geleen Eaters...

wordt afscheid genomen van de 40-jarige Poolse forward Slawomir Krzak. De statusspeler had aan het einde van het afgelopen seizoen al aangegeven dat hij zijn schaatsen waarschijnlijk aan de wilgen zou hangen. Krzak speelde twee seizoenen in Glanerbrook en was daarvoor drie jaar actief in Luik. Vorig jaar had hij in 24 wedstrijden voor Eaters in de Beneliga nog negen goals en 23 assists. Ook Jonas Huovinen keert na twee jaar niet terug in de selectie van Geleen. Eaters kiest dit seizoen voor twee andere imports. Wel werd bekend dat Mordy Munichman er een jaar aan vastknoopt bij Eaters. De 21-jarige verdediger keerde vorig jaar terug bij Eaters na een jaar in het buitenland en had in 25 wedstrijden een goal en zeven assists met zeventig strafminuten.

Zoetermeer Panters heeft...

de nodige stappen gezet rond de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen. De club verlengde de contracten met Giancarlo van Ulsen, die vorig jaar drie goals en drie assists voor zijn rekening nam bij Zoetermeer. Ook Bas Tammerijn knoopt er nog een seizoen aan vast in Silverdome. De speler die zowel als aanvaller als als verdediger uit de voeten kan speelde vorig jaar 24 wedstrijden, waarin hij drie goals en elf assists op zijn naam bracht. De club presenteerde ook twee nieuwkomers. De 17-jarige aanvaller Erik Brand speelde vorig jaar nog in Dordrecht in de eerste divisie en was de afgelopen twee jaar een vaste keuze in de U18 van Oranje. Vanuit Den Haag komt de 21-jarige Chris de Jonge over, die enkele jaren geleden wedstrijden in de Beneliga speelde en afgelopen jaar in de Eerste Divisie actief was voor Den Haag. De Jonge komt oorspronkelijk uit de jeugd van Groningen.

Amsterdam Tigers heeft...

in de persoon van Jorrit Vos een nieuwe doelman vastgelegd. Vos speelde afgelopen jaar voor de Boston Jr. Bandits in de Verenigde Staten en maakte daarvoor enkele jaren deel uit van de selectie van Heerenveen. De 20-jarige doelman speelde ook voor Jong Oranje en maakte deel uit van het opleidingscentrum NIJA in Eindhoven. De hoofdstedelijke formatie maakte ook bekend dat Donny Pohlman komend seizoen weer in de Jaap Edenhal te zien zal zijn. De 19-jarige jeugdinternational had vorig jaar in zeventien ontmoetingen in de Beneliga drie goals en een assist, maar miste door blessureleed de play-offs.

Leuven Chiefs tenslotte..

heeft een eerste import vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Het gaat daarbij om de 28-jarige Canadese aanvaller Geordie Wudrick die al een lange loopbaan achter de rug heeft. In 2008 werd hij als speler van de Swift Current Broncos op het hoogste jeugdniveau in Canada in de derde ronde van de draft van de NHL gekozen. Daarna speelde hij onder meer Canadees universiteitshockey, als prof in Duitsland en verschillende lagere profcompetities in de Verenigde Staten, in Australi√ę en in Frankrijk. Vorig jaar had hij voor een team uit Berlijn uit de regionalliga 29 goals en 21 assists in 22 wedstrijden. Op dit moment is hij de topscorer van de Sydney Ice Dogs, waar hij een teamgenoot is van de Belgische international Bryan Kolodziejczyk.

Delen