Trappers Erfurt Bastings nov18

15 juli 201907:52

Door Joep Meijsen

Summer Skate: Trappers heeft een nieuwe captain

In de eerste editie van onze Summer Skate vegen we het nieuws uit de Nederlandse ijshockeywereld van de afgelopen week samen. Met een nieuwe directeur en captain in Tilburg, de completering van de selectie van Geleen en wat nieuws uit de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers...

heeft Gerard Arink benoemd tot algemeen directeur van de club. De aanstelling van de directeur komt voort uit de invoering van het nieuwe besturingsmodel bij Trappers, waarbij het kantoor onder leiding van Arink uitvoerend is, het bestuur het beleid uitstippelt en de raad van toezicht het bestuur controleert. Arink was eerder al betrokken bij de club. In het eerste Oberliga-jaar stuurde hij de dagelijkse organisatie al aan. Arink begint op 1 augustus in zijn nieuwe rol.

De Nederlandse deelnemer aan...

de Oberliga heeft ook een nieuwe captain aangesteld. De functie was vacant na de beslissing van Ivy van den Heuvel om zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. Coach Bo Subr geeft international Mickey Bastings de hoofdletter C op zijn shirt. Bastings speelde voor het laatst voor Oranje op het WK in Tilburg twee jaar geleden. Met uitzondering van een korte uitstap naar Canada speelt Bastings al zijn hele leven voor Tilburg Trappers.

Microz Eaters Geleen...

heeft het Belgische talent Wannes Moons toegevoegd aan de selectie. De Belgische jeugdinternational stapt over vanuit Antwerpen, waar hij vorig jaar zijn debuut maakte in de Beneliga. In achttien wedstrijden kwam hij tot drie assists en tien strafminuten. Moons wordt door Eaters omschreven als 'een boomlange verdediger van 195 centimeter' met Mike Pellegrims en Vadim Gyesbreghs als zijn voorbeelden.

Nieuw in de selectie...

van de Limburgse club is ook de inmiddels 35-jarige doelman Danny van Rijswijk, die gaat fungeren als derde doelman bij de Limburgers. Van Rijswijk speelde dea fgelopen jaren in Amsterdam, waaronder de nodige wedstrijden in de Beneliga. Daarvoor was hij voor verschillende clubs actief in de Eerste Divisie.

Tenslotte verlengde...

Eaters ook nog het contract met Sebastian Kragt. De 20-jarige verdediger begint aan zijn tweede seizoen in het shirt van Geleen na zijn overstap vanuit Eindhoven. De verdediger speelde in totaal 22 wedstrijden in Beneliga en play-offs voor Geleen, waarin hij twee strafminuten op zijn naam bracht. Met de verlenging van Kragt is volgens Eaters de selectie voor het komende seizoen compleet.

De Oberliga Nord..

verliest op de valreep nog een deelnemende club. Preussen Berlin trekt zich terug van het derde niveau in Duitsland en gaat in de regionalliga spelen. Berlijn was één van de zes clubs in de Oberliga die niet direct goedkeuring ontving voor een licentie voor volgend jaar. De club had inmiddels wel bijna alle aanvullende stukken had ingeleverd, maar ziet nu vrijwillig af van deelname. De club wil vanuit de regionalliga gaan bouwen aan een organisatie voor een toekomstige terugkeer. Het is de tweede club uit Berlijn die zich de afgelopen jaren heeft teruggetrokken. Eerder verdween Fass Berlin al uit de Oberliga Nord.

Saale Bulls Halle...

heeft het contract van de 32-jarige Duitse-Tsjech Michal Schön verlengd. Hij was vorig jaar goed voor 12 goals en 19 assists in 54 wedstrijden.

Krefeld...

neemt dit jaar weer met een team deel aan de Oberliga en heeft inmiddels zijn tweede import gecontracteerd. Het gaat daarbij om de Amerikaan Jeremiah Luedtke, die voor het eerst in Europa aan de slag gaat. Luedtke speede de afgelopen jaren voor de universiteit van Alaska-Anchorage op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten. In 33 wedstrijden kwam hij daar tot zeven goals en drie assists.