Krefeld Tilburg 29 09 2019 goal

29 september 201922:37

Door Remco

Sunday Round-up: Moeizame zege Trappers in Krefeld

Op deze zondag waren er vijf wedstrijden in vier verschillende competities. In de Oberliga won Trappers met moeite in Krefeld. In de Nederlandse beker waren er zeges voor Nijmegen en Heerenveen. In de Belgische beker won Luik van Mechelen en Dinslaken zorgde voor de eerst overwinning ooit in de Inter Region Cup.

Oberliga: Krefelder EV 81 – Tilburg Trappers

Trappers sloot het openingsweekend in de Oberliga af met twee overwinningen. Toch ging de tweede overwinning een stuk moeizamer dan verwacht. Na een doelpuntloze eerste periode sloeg Tilburg aan het begin van de tweede periode tweemaal toe. Diego Hofland en Mickey Bastings zorgden voor de goals. De jonge Duitsers kwamen daarna nog terug tot 1-2 voordat Jonne de Bonth in de 35eminuut met een powerplaygoal de marge weer op twee goals bracht. De Bonth scoorde ook al in de eerste wedstrijd op vrijdag tegen Essen.

Vlak voor het verstrijken van de tweede periode kwam Krefeld weer tot scoren. In de derde periode wist Tilburg opnieuw een powerplay te verzilveren. Ditmaal scoorde Reno de Hondt op aangeven van Max Hermens en Jordy van Oorschot. Ook voor de Hondt was het al zijn tweede doelpunt van het nog jonge seizoen.

Elders in de Oberliga Nord waren er dikke nederlagen voor Essen en Duisburg. Essen ging in eigen huis met 3-10 onderuit tegen Leizpig. Duisburg verloor ook thuis met 3-7 van Hamburg. In de derby van Hannover was Scorpions met 2-4 te sterk voor Indians.

Foto's Arie Leeuwesteijn

Beker van Nederland: Flyers en Devils winnen

Tilburg Trappers Toekomstteam was in de bekercompetitie dichtbij een stunt. De jonge ploeg van Tilburg verloor nipt met 6-7 van Select 4-U Nijmegen Devils. Voor Nijmegen wisten zowel Raymond van der Schuit als Oliver Pataky tweemaal te scoren.

Microz Eaters Limburg en UNIS Flyers Heerenveen maakten er ook een spannende pot van in Glanerbrook. De thuisploeg opende de score luttele seconden voor het einde van de eerste periode. Yoren de Smet scoorde tijdens zijn eerste thuiswedstrijd in het shirt van Eaters. Een nieuwkomer in het shirt van de tegenstander zorgde voor het enige doelpunt in de tweede periode. Trevor Peterson scoorde in de 39eminuut de gelijkmaker namens Flyers.

In de derde periode bleken powerplays wel heel belangrijk. Na negen minuten kwam Flyers voor het eerst op voorsprong door een powerplaygoal van Ronald Wurm. Vier minuten voor tijd kwam Eaters op gelijke hoogte. Vier Limburgers wisten te scoren tegen drie Friezen. Uiteindelijk was het Vadim Gyesbreghs die de 2-2 noteerde. Het duel leek daarna richting een overtime te gaan totdat binnen korte tijd zowel Yan Turcotte als Marco Postma op de strafbank terecht kwamen. Met nog zes seconden op de klok schoot Adam Bezak de winnende treffer voor Heerenveen. Daarmee sluit Flyers het eerste weekend af met de volle winst en moet Geleen nog wachten op de eerste punten.

Overige duels

In de Belgische Beker won Luik met 1-6 in en tegen Mechelen. De thuisploeg kwam nog wel op een snelle voorsprong dankzij ex-Phantom Ben van den Bogaert. Daarna nam Bulldogs toch zoals verwacht het heft in handen. De nieuwe importspeler Jessiko Bernard scoorde tweemaal, ex-Shark Kristof van Looy en de teruggekeerde Mathias Balhan waren ook trefzeker voor Luik. Bryan Kolodziejczyk was goed voor maar liefst vijf assists.

Dinslaken Kobras zorgde voor de primeur door de eerste wedstrijd van de Inter Regio Cup te winnen. De Duitse ploeg won knap in overtime met 5-6 van HYC Herentals. Voor Herentals scoorde Nathan Pancel wel drie goals maar dat mocht niet baten.

Delen