Eaters In Irc Tom Marx En Yan Turcotte

24 november 201921:18

Door Joep Meijsen

Sunday round-up: Trappers in slotfase langs Indians, Eaters te sterk voor Hijs, Nijmegen niet naar Dinslaken

Tilburg Trappers breidde in de slotfase een achterstand tegen Hannover Indians goed om alsnog de winst te pakken, Geleen boekte een belangrijke overwinning op Hijs en Nijmegen besloot niet af te reizen naar Dinslaken voor de Inter Region Cup-wedstrijd.

Hannover Indians - Tilburg Trappers 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)

Tilburg Trappers boekte uiteindelijk een 1-2 zege tegen Hannover Indians. Na twee doelpuntloze periodes voor ruim 2000 toeschouwers in het befaamde Pferdeturm kwam Trappers op achterstand via een treffer van Michael Burns. In de slotfase van de wedstrijd trok Tilburg dit echter alsnog recht om de volle buit mee naar huis te nemen.

De eerste twee periodes van de wedstrijd tussen Trappers en Indians kenmerkte zich door weinig schoten op doel en daardoor ook geen doelpunten. Dat veranderde vroeg in de derde periode toen Hannover brutaal de leiding nam tegen de koploper in de Oberliga Nord. Die stand bleef nog lang op het scorebord staan, maar zoals wel vaker sinds de overstap van Tilburg naar het derde niveau in Duitsland zat het venijn van Trappers in de staart.

Zes minuten voor tijd was het Kevin Bruijsten die op aangeven van Jonne de Bonth de score recht trok. In de slotminuut van de reguliere speeltijd zorgde Danny Stempher ervoor dat het toch nog een avond met drie punten werd voor de koploper in de Oberliga Nord. Dat was maar goed, want de voornaamste rivaal dit seizoen, Herne, had eerder al drie punten gehaald met een ruime zege tegen Krefeld.

Komende vrijdag reist Tilburg af naar Halle om het daar op te nemen tegen de lokale Saale Bulls. Op zondagmiddag komt de nummer laatst van de competitie op bezoek in Stappegoor.

Microz Eaters Geleen - Cairox Hijs Hokij Den Haag 6-2 (3-1, 1-1, 2-0)

Geleen boekte in eigen huis een belangrijke zege in de Beneliga. Zondagavond werd met 6-2 gewonnen van Den Haag in een wedstrijd waarin Eaters vroeg het initiatief pakte en dit in het restant van het duel niet meer uit handen gaf.

Na amper zes minuten spelen stond het al 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Beide keren was het Mitch Koumans die het net achter doelman Brett Magnus wist te vinden en twee keer was het Eetu Moksunen die een assist verzorgde. Later in de periode werd het nog beter voor Geleen toen Yan Turcotte op de powerplay voor het derde Geleense doelpunt zorgde.

Dat gebeurde met Joey Oosterveld op de strafbank wegens tripping. De Amsterdamse forward profiteerde optimaal van het feit dat hij na de treffer terug het ijs op mocht. Binnen een halve minuut zette hij Den Haag op het scorebord met de 3-1. Toen Alan van Bentem er vervolgens vroeg in de tweede periode 3-2 van maakte, werd het weer spannend in Glanerbrook. Tom Marx zorgde er echter voor dat Eaters toch weer met een marge van twee de tweede pauze in kon gaan.

In de slotperiode slaagde Geleen er daarna in de drie punten veilig te stellen. Met Jesse Gabrielle op de strafbank wegens roughting haalde Vadim Gyesbreghs de trekker over voor de 5-2 en de slagroom op de Geleense vlaai werd in de slotminuut door Tom Marx geserveerd met zijn tweede treffer van de avond. Marx eindigde de wedstrijd met twee goals en een assist.

Archieffoto: Jan Hofstede

Dinslaken Kobras - Select 4-U Nijmegen Devils

De ontmoeting tussen Dinslaken Kobras en Nijmegen Devils werd zondag afgelast. Devils besloot niet af te reizen naar Duitsland voor de wedstrijd in de Inter Region Cup vanwege zeer beperkte beschikbaarheid van spelers. Op de eigen website meldt Nijmegen dat de club door langdurige blessures en een griepgolf over slechts zes veldspelers en een goalie kon beschikken voor de wedstrijd.

Het is nog niet duidelijk of er een nieuwe datum gezocht gaat worden voor het duel. 'Voor ons hoeft dat zeker niet, in het resterende programma van dit seizoen is daar geen ruimte voor en op een midweekse dag is gewoon niet haalbaar. Spijtig, maar het is niet anders', zo wordt voorzitter Joop Vullers van Nijmegen geciteerd.

Delen