Trappers Essen feb19 06

3 november 201921:38

Sunday round-up: Trappers pakt koppositie

Tilburg Trappers won zondag de lastige uitwedstrijd in Essen en eindigde daarmee het weekend als koploper in de Oberliga. In de Nederlandse bekercompetitie was Eaters te sterk voor Hijs Hokij Den Haag en in de Inter Region Cup verloor Flyers in Duitsland van Neuwied

Moskitos Essen – Tilburg Trappers (Oberliga)

Traditioneel is Essen-uit altijd lastig voor de Tilburgers. Ook ditmaal ging het niet zonder slag of stoot, maar Trappers verliet Essen wel met drie punten. Na een doelpuntloze eerste periode opende Jordy Verkiel de score namens Tilburg in de 22eminuut. De thuisploeg kwam snel weer op gelijke hoogte via Airich. Tilburg pakte opnieuw een voorsprong dankzij een powerplaygoal van Danny Stempher. Twee minuten later was Stempher ditmaal de aangever en zorgde Max Hermens voor het doelpunt: 1-3.

Essen deed wederom snel wat terug, nog geen minuut na de derde Tilburgse treffer zorgde Grözinger voor de aansluitingstreffer. Vroeg in de derde periode viel ook de Duitse gelijkmaker. Richter zorgde voor de 3-3 en daarmee leek het een zware slotfase te worden voor Trappers. Drie minuten na de goal van Richter stond het echter al 3-5 voor Tilburg. Verdedigers Boet van Gestel en Ryan Collier waren trefzeker, de treffer van Collier viel tijdens een Tilburgse powerplay.

Tien minuten voor tijd kreeg Diego Hofland nog een game misconduct wegens checking from behind. In de vijf minuten powerplay kon Essen toch geen comeback forceren. Sterker nog, tijdens de Duitse powerplay bepaalde Reno de Hondt shorthanded de eindstand op 3-6.

Concurrent Herne ging zeer verrassend met 9-2 onderuit in Duisburg waardoor Tilburg de eerste plek overneemt van Herne. Beide ploegen staan nu op 30 punten. Op de derde plek staat nu Duisburg met 22 punten.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Microz Eaters Limburg – Cairox Hijs Hokij Den Haag (Beker van Nederland)

In Geleen speelden Eaters en Hijs een duel om des keizers baard. Den Haag had de tweede plaats op de ranglijst al veiliggesteld en Eaters kon nummer drie Nijmegen niet meer passeren. Geleen won de wedstrijd tegen Den Haag met 4-0. Joey Geurts opende de score na zeven minuten. Nick Verschuren voegde twee goals toe in de tweede periode en Tom Marx bepaalde de eindstand op 4-0 in de derde periode. Den Haag miste nog steeds een flink aantal spelers in Glanerbrook.

Geleen kan zich opmaken voor de halve finale tegen Heerenveen terwijl Den Haag het opneemt tegen Nijmegen.

EHC Neuwied die Bären – UNIS Flyers Heerenveen

Op zondagavond was er ook nog een duel in de Inter Region Cup. Flyers verloor met 2-1 van Neuwied. Voor Flyers wist Trevor Petersen het enige doelpunt te scoren. Het was voor Heerenveen de eerste nederlaag in deze competitie. Tegenstander Neuwied blijft het uitstekend doen, het was al de derde overwinning in de IRC en daarmee zijn zij de ongeslagen koploper. Eerder wonnen de Duitsers al van Nijmegen en Luik.