Trappers Kevin Bruijsten scoort

9 december 201823:10

Door Joep Meijsen

Sunday round-up: Trappers rekent af met Indians

Tilburg Trappers won zondagmiddag met overtuigende cijfers de topper tegen Hannover Indians. Reno de Hondt scoorde twee keer. In de Beneliga waren er zeges voor Geleen, Herentals en Mechelen.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Hannover Indians 7-1

Het was op papier een topper tussen de nummers één en twee van de Oberliga Nord, maar Tilburg won de ontmoeting zondagmiddag voor 2435 toeschouwers met liefst 7-1. Al in de eerste periode nam Tilburg overtuigend afstand van de tegenstander uit de Hanzestad via goals van Brock Montgomery, Kevin Bruijsten, Reno de Hondt en Ivy van den Heuvel. Die voorsprong werd in het restant van het duel, dat door enkele opstootjes negentig strafminuten telde, verder uitgebouwd. Via de tweede treffer van de middag van De Hondt werd het halverwege het duel zelfs 5-0, alvorens Hannover iets terugdeed via Ziolkowsky. In de slotperiode maakten Giovanni Vogelaar en Mitch Bruijsten het feest in Stappegoor nog compleet.

Trappers Kevin Bruijsten scoort

Microz Eaters Geleen - Picnic Amsterdam Tigers 6-1

Geleen boekte zondagavond in eigen huis een 6-1 overwinning op Amsterdam om zich daarmee in de top van de ranglijst van de Beneliga te handhaven. Het duurde tot bijna halverwege het duel voordat Eaters de leiding nam. De ploeg uit de hoofdstad kwam via Stef Overweg nog wel langszij, maar drie goals in iets meer dan een minuut beslisten het duel nog voor het tweede rustsignaal in het voordeel van Geleen. Straffen tegen Maarten Brekelmans en Rocco van Hoorn boden Lukasz Bartak de mogelijkheid twee keer te scoren op de powerplay en vervolgens deed ook Jord Smid nog een duit in het zakje, 4-1. Matthew Beer en Glenn Bakx waren in de slotperiode nog succesvol.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Mechelen Golden Sharks 2-4

Het Beneliga-team van Tilburg slaagde er enkele uren na het einde van de Oberliga-topper niet in de punten in eigen huis te houden tegen Mechelen. De ploeg kwam via Bryan Vos vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Zag Mechelen via Maxime Pellegrims langszij komen. Een shorthanded goal van Jonas Steeno gaf Trappers opnieuw het voordeel, maar deze keer was het Onni Walden die Golden Sharks op gelijke hoogte bracht. Twee goals binnen een minuut in de slotminuut van de tweede periode bezorgden Mechelen uiteindelijk de punten. Aivarar Bendzius en Jakob Huyge namen de goals voor hun rekening, opmerkelijk beiden shorthanded gescoord tijdens dezelfde straf.

Antwerp Phantoms - Era Renomar Hyc Herentals 3-5

Antwerpen blijft als enige club puntloos in de Beneliga. In eigen huis werd zondagavond met 3-5 verloren van Herentals. Phantoms kwam via een vroeg doelpunt van Elia Urlings op voorsprong, maar zag vervolgens acher elkaar Jacques de Custer, Ben Vercammen, Kyle Brothers en Yente Franssen scoren nog voor de wedstrijd op de helft was. Kevin de Winter bracht zijn ploeg nog dichterbij, maar in de slotfase van het duel wisselden verder alleen Mitch Morgan en Kenneth Pittoors nog doelpunten uit.

Delen