AL TIL HIN 20191020 116

20 oktober 201921:49

Door Joep Meijsen

Sunday Round-up: Trappers weer in overtime, Eaters wint in slotminuut, eerste zege Panters

Trappers had voor de tweede keer in drie dagen overtime nodig om af te rekenen met een ploeg uit Hannover en voor de tweede keer was het Diego Hofland die de beslissing afdwong. Eaters kwam mooi terug tegen Diez-Limburg en won in de slotminuut.

Tilburg Trappers - Hannover Indians 4-3 (overtime)

Diego Hofland deed er zondagmiddag weinig aan om in aanmerking te komen voor een populariteitsprijs in Hannover. Voor de tweede keer in drie dagen tijd scoorde hij in overtime het winnende doelpunt tegen een ploeg uit Hannover nadat Tilburg in de slotfase van het duel de extra tijd had afgedwongen.

In het duel in eigen hal tegen Hannover Indians was het Trappers dat vroeg op een behoorlijke voorsprong kwam. Mitch Bruijsten en Reno de Hondt sloegen halverwege de openingsperiode toe om Tilburg een 2-0 voorsprong te bezorgen. Nog voor het einde van de periode was de stand echter alweer in evenwicht dankzij treffer van Chad Niddery en Igor Bacek.

Na enkele minuten spelen in de tweede periode was het Arnoldas Bosas, Litouws international, die Indians zelfs op voorsprong zette, een stand die ondanks veel kansen lang op het scorebord zou blijven staan in het met ruim 2200 toeschouwers gevulde Stappegoor.

Een powerplay in de slotfase van het duel bood uitkomst en Kevin Bruijsten rondde af, waardoor uiteindelijk de extra tijd noodzakelijk werd. Daarin sloeg Hofland dus net als eerder tegen Scorpions zijn slag om Trappers het bonuspunt te bezorgen.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Microz Eaters Geleen - Diez-Limburg Rockets 6-5

Eaters toonde in eigen stadion karakter door in de Inter Region Cup-wedstrijd tegen Diez-Limburg in de slotperiode terug te komen van een 3-5 achterstand en uiteindelijk het duel met nog 25 seconden op de klok te winnen dankzij een treffer van Yoren de Smet.

RJ Reed liet al vroeg in de wedstrijd zien dat hij zijn scorend vermogen nog niet ingeleverd heeft en met ex-Groningen-forward Kevin Lavallee een gevaarlijk duo vormt. Het vormde de openingsfase van een duel waarin Eaters pas na de treffer van De Smet voor het eerst op voorsprong kwamen in het duel.

De Amerikaan James Hill maakte er 35 seconden na de openingstreffer 0-2 van. Dat was echter niet het einde van het doelpuntenfestijn in de openingsperiode in Glanerbrook. Nick Verschuren zorgde eerst voor de aansluitingstreffer, waarna Rockets weer verder uitliep naar 1-3. Lars van Sloun zorgde er uiteindelijk voor dat de ploegen bij een 2-3 stand konden gaan rusten.

Tom Marx nam na de hervatting de gelijkmaker voro zijn rekening, maar Leonard Guenther gaf zijn team tien minuten later opnieuw de voorsprong. Toen Kevin Levallee er vroeg in de slotperiode 3-5 van maakte, zag het er somber uit voor Eaters. De Geleense formatie richtte zich echter toch weer op. Via Lars van Sloun en nogmaals Nick Verschuren kwam de ploeg toch nog gelijk en De Smet zette daarna de kroon op de comeback.

Tilburg Trappers - Zoetermeer Panters 2-10

Ook Zoetermeer Panters haalde tegen het Beneliga-team van Tilburg de dubbele cijfers. De ploeg van Alex Andjelic haalde daarmee tevens de eerste winst van het nieuwe seizoen binnen. Ferenc Kocsis en Thomas Borgman scoorden beiden twee keer voor Panters, terwijl ook Dean Versteeg, Marko van Leeuwen, Jared Henderson, Joy Turpijn en Berry Donders doel troffen. Niels Lemenas en Guy Kunst zorgden voor de tegengoals.

EHC Neuwied - Select 4-U Nijmegen Devils 5-2

In de Inter Region Cup won Neuwied de ontmoeting met Nijmegen met 5-2. Beide Nijmeegse goals kwamen van de stick van Raymond van der Schuit. Devils trad niet compleet aan in het duel en zag Schahab Aminikia twee keer scoren om zijn team de winst te bezorgen.

Delen