Trappers Oberliga bastings high five 11 2017

2 december 201823:04

Door Joep Meijsen

Sunday round-up: Trappers wint in Rostock

Tilburg Trappers zet zijn zegereeks in de Oberliga Nord voort. Zondag werd met 2-7 gewonnen in Rostock. In de Beneliga was er winst voor Heerenveen en Luik en was Herentals in overtime te sterk voor Eaters.

Rostock Piranhas - Tilburg Trappers (Oberliga) 2-7

De trotse koploper in de Oberliga Nord, Tilburg Trappers, zette zondag zijn zegereeks verder voort met een 2-7 overwinning in Rostock. Mickey Bastings leverde met twee goals en twee assists een belangrijke bijdrage aan de zege. Danny Stempher trof ook twee keer doel.

Trappers heeft van zijn 21 wedstrijden tot nu toe dit seizoen er nu zeventien gewonnen, waaronder twee in overtime. Daarnaast heeft de ploeg ook nog drie keer een punt gehaald in een in overtime verloren ontmoeting. Slechts één keer dit seizoen verloor de ploeg van Bohuslav Subr een wedstrijd.

In Rostock kwam Trappers in de openingsminuut op achterstand, maar zorgde vijf minuten later via Bastings voor de gelijkmaker. Na de gelijke stand in de eerste pauze scoorde Trappers vijf goals op rij in de tweede periode en de openingsfase van de derde doorgang om het duel naar zijn hand te zetten. Behalve Bastings en Stempher kwamen ook Ivy van den Heuvel, Alexei Loginov en Max Hermens tot scoren.

Microz Eaters Geleen - Era Renomar Herentals 4-5 (OT)

De topwedstrijd tussen de nummers één van de Nederlandse en Belgische bekercompetitie eindigde zondagavond in Geleen in een zege in overtime voor Herentals. Preston Shupe besliste het duel met zijn derde goal van de avond, nadat Hyc in de derde periode een achterstand had weggewerkt. Nick Verschuren had drie goals en een assist voor Eaters.

Het was Herentals dat in de met bijna vijfhonderd toeschouwers gevulde hal in Geleen de score opende. Mitch Morgan was al na 38 seconden succesvol. De gelijkmaker van Eaters liet niet lang op zich wachten. Nog in de openingsfase van het duel was het Matthew Beer die de eerste de beste powerplay van de wedstrijd converteerde.

Ook halverwege het duel wisselden de twee ploegen goals uit. Eerst was het Verschuren die zijn ploeg op voorsprong bracht, maar vervolgens was het opnieuw Mitch Morgan die doeltreffend was. Met goals aan weerzijden van het tweede rustsignaal van scheidsrechter Van Grinsven leek Eaters een belangrijke slag te slaan in de wedstrijd. Beide keren was Nick Verschuren de succesvolle schutter.

Het was echter daarna Preston Shupe die alle aandacht naar zich toetrok. De 29-jarige aanvaller uit de Canadese provincie Saskatchewan zorgde elf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer, nam zeven minuten later de gelijkmaker voor zijn rekening en zorgde in overtime voor de slagroom op de taart voor Herentals.

Hyc is nu met negentien punten uit acht wedstrijden koploper in de Beneliga, een punt voor Luik. Daarna volgen de drie Nederlandse clubs, Heerenveen, Nijmegen en Geleen met ieder 15 punten, waarbij Flyers twee wedstrijden minder heeft gespeeld en de andere twee teams één.

Mechelen Golden Sharks - Unis Flyers Heerenveen 2-7

Heerenveen kwam in Mechelen nog op achterstand, maar boekte uiteindelijk een ruime overwinning, 2-7. Adam Bezak en Tony Demelinne scoorden ieder twee keer, Kevin Nijland, Ronald Wurm, en Marco Postma waren ook succesvol voor de Friezen. Jakob Huyge en nieuwkomer Aivaras Bendzius namen de productie van Mechelen voor hun rekening.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Luik Bulldogs 3-16

Luik won met bijzonder ruime cijfers in Tilburg. Al binnen twee minuten lag de puck twee keer achter de rug van Wim van den Hout en aan het einde van de eerste periode had Luik de dubbele cijfers al gehaald, eindstand 3-16.

Delen