Tilburg Erfurt 041019 Leeuwesteijn

17 november 201922:10

Door Joep Meijsen

Sunday Round-up: Trappers wint in Rostock, Devils ruim langs Mechelen, Antwerp pakt eerste punten

De Oberliga-Trappers wonnen zondag de uitwedstrijd in Rostock, Nijmegen won in de Beneliga met ruime cijfers in Mechelen, Antwerpen pakte in Tilburg de punten en in de Inter Region Cup wonnen Geleen en Herentals hun wedstrijden.

Rostock Piranhas - Tilburg Trappers 0-4

Ruud Leeuwesteijn pakte de shutout en Danny Stempher scoorde twee keer in de 0-4 zege voor Tilburg Trappers uit bij Rostock. Diego Hofland en Mickey Bastings hadden beiden twee assists in de zege die Tilburg met een voorsprong van drie punten aan kop van de ranglijst houdt.

Stempher bracht Trappers in de eerste periode op voorsprong, Alexei Loginov zorgde in de tweede periode voor een powerplaygoal die Tilburg ruimer aan de leiding bracht en via goals van nogmaals Stempher en Mitch Bruijsten werd het een soepele zege. Leeuwesteijn maakte 27 stops voor zijn shutout. Rostock speelde in eigen huis voor ruim zevenhonderd toeschouwers met maar vijftien veldspelers.

Daarmee haalt Tilburg de volle buit binnen in het weekend. Vrijdag werd in Stappegoor de topper tegen Herne al gewonnen. Die ploeg won van Leipzig en blijft daardoor op drie punten staan. Hamburg won de ontmoeting met Hannover Scorpions en staat nu derde, terwijl Duisburg met 7-1 de baas was tegen Erfurt en ook op 28 punten staat, negen punten achter Trappers.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Mechelen Golden Sharks - Select 4-U Nijmegen Devils 0-7

Nijmegen Devils boekte zijn eerste overwinning onder leiding van Frank Gentges door met 0-7 te winnen in Mechelen. Jeffrey Melissant had twee goals en een assist, terwijl Deniz Mollen de shutout op zijn naam bracht.

De coaching in de bank gebeurde bij Nijmegen wederom door Frank Janssen. Devils maakte gebruik van opeenvolgende straffen bij Mechelen om met twee man meer op het ijs de leiding te nemen via Melissant. Vier minuten later verdubbelde dezelfde speler de Nijmeegse voorsprong. Levi Houkes had op beide treffers een assist.

In de tweede periode trok Nijmegen de wedstrijd definitief naar zich toe. Cas Staps, Raymond van der Schuit en Branden Eden kwamen in die periode tot scoren om de Nijmeegse voorsprong naar 0-5 te tillen. In de slotperiode gooiden Kay Gielen en Harley Verkroost nog meer olie op het Nijmeegse vuur om de eindstand op het scorebord te brengen.

Tilburg Trappers - Antwerpen Phantoms 5-7

De ontmoeting tussen twee puntloze teams in de Beneleague eindigde in een zege voor de uitploeg. Riku Koskinen scoorde vier keer voor Antwerpen dat daarmee het Beneliga-team van Tilburg met 5-7 de baas bleef. De Finse aanvaller van Phantoms nam in het duel ook nog twee assists voor zijn rekening.

Antwerpen liep in de eerste periode uit naar ene 0-3 voorsprong, maar tegen de tijd dat er nog tien minuten te spelen was, stond er een 5-5 stand op het scorebord en was er voor beide teams nog genoeg om voor te spelen. In de slotminuut was het Koskinen die Antwerpen de beslissende voorsprong bracht. Vervolgens zorgde hij er op de powerplay voor dat de uitslag een rianter aanzicht kreeg.

Voor Trappers was Bryan Vos twee keer succesvol en kwamen ook Guy Kunst, Damian Leppers en Eruan Hendriks tot scoren. Behalve Koskinen troffen ook Aleksi Leskinen en Patrick van Noten doel namens Antwerpen.

Microz Eaters Geleen - Hammer Eisbären 2-1

Geleen herstelde zich zondagavond in eigen huis van het dikke verlies tegen Zoetermeer van een dag eerder door in de Inter Region Cup met 2-1 te winnen van Hammer Eisbären. Yoren de Smet scoorde na een kwartier spelen het openingsdoelpunt, Mike Ortwin zorgde halverwege het duel op de powerplay voor de gelijkmaker. Het was echter uiteindelijk Marco Postma die er in de slotminuut van het duel voor zorgde dat er geen extra tijd nodig was om tot een beslissing te komen in het duel. Sander Kosters kreeg de start bij Eaters.

Era Renomar Hyc Herentals - Herforder EV 5-1

Herentals boekte zijn eerste zege in de lopende Inter Region Cup met een 5-1 overwinning op Herford. Nathan Pancel, Mitch Morgan, Jacques de Ceuster, Jef van den Bosch en Ben Vercammen verzorgden de productie namens Herentals, dat drie van zijn treffers op de powerplay scoorde.

Delen