Al Til Kre 20191201 102

1 december 201922:01

Sunday Round-up: Zege Trappers, Hyc in OT langs Hijs, Eaters klopt Phantoms, Luik te sterk voor Leuven

Tilburg had in eigen huis weinig moeite met Krefeld, Yoren de Smet scoorde drie keer in de zege van Geleen op Antwerpen en Luik was te sterk voor Leuven.

Tilburg Trappers - Krefelder EV 81 6-2 (5-0, 1-0, 0-2)

Mitch Bruijsten voegde twee goals toe aan zijn seizoenstotaal in de 6-2 zege voor Tilburg Trappers tegen Krefeld. Trappers blijft door de zege alleen bovenaan de ranglijst in de Oberliga Nord staan, met een marge van drie punten op Herner EV. Die ploeg won met 4-2 van Rostock.

Trappers liep in de eerste periode al uit naar een 5-0 voorsprong, maar uiteindelijk werd het voor bijna 2200 toeschouwers geen monsterscore in Stappegoor. Tilburg liep vroeg in de tweede periode nog uit naar 6-0, maar incasseerde in de slotperiode zelf nog twee goals.

Mitch Bruijsten opende de score na acht minuten spelen en zag zijn oudere broer Kevin de voorsprong 3,5 minuut later verdubbelen. Amper een halve minuut later was het zelfs al 3-0 via Jordy Verkiel. Ook na een kwartier spelen sloeg Tilburg twee keer toe in korte tijd. Eerst Mitch Bruijsten met zijn tweede van de avond, 16 seconden later gevolgd door Jordy van Oorschot. Ninho Hessels scoorde na vijf minuten in de tweede periode het laatste Trappers-doelpunt van de middag.

Tom-Eric Dappert en Patrick Demetz gaven de score vervolgens nog een redelijk aanzien door in de slotperiode toe te slaan. Komende vrijdag wacht Trappers een stevigere uitdaging als Leipzig op bezoek komt in Noord-Brabant. Voor zondag staat de lastige uitwedstrijd in Hamburg op het programma. Achter elkaar dus de nummers drie en vier van de huidige ranglijst als opponenten.

Era Renomar Hyc Herentals - Cairox Hijs Hokij Den Haag 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Mitch Morgan dwong namens Herentals tegen Den Haag tien seconden voor het einde van de reguliere speeltijd overtime af en zorgde in de extra tijd voor het winnende doelpunt. Voor die tijd had Den Haag lange tijd aan de leiding gestaan.

Den Hag kwam halverwege de eerste periode op voorsprong via Jasper Kick, maar zag Herentals via Robert Lepine in de openingsminuut van de tweede doorgang op gelijke hoogte komen. Het was Justin Evers die daarna profiteerde van twee straffen tegen Herentals en met twee man meer op het ijs voor de 1-2 zorgde. Daarmee leek het er lange tijd op dat Evers voor de tweede keer in twee dagen matchwinner zou zijn voor Den Haag tegen een Belgische tegenstander.

Een straf in de slotfase van het duel tegen Jasper Kick bood Herentals een reddingslijn. Op de powerplay sloeg Mitch Morgan zijn slag en 2,5 minuut na de hervatting ook het winnende doelpunt. Emiel Goris had assists op alledrie de treffers van Herentals. Scheidsrechter Oosterling deelde ruim 110 strafminuten uit, waaronder game misconducts voor Justin Evers en Ben Coolen vanwege vechten en na de winnende goal eentje tegen Jesse Gabrielle van Den Haag voor unsportsmanlike conduct.

Microz Eaters Geleen - Antwerp Phantoms 6-2 (2-1, 3-1, 1-0)

Geleen pakte zijn derde zege in de laatste vier wedstrijden door in eigen huis met 6-2 te winnen van Antwerpen. Yoren de Smet scoorde drie keer tegen de ploeg uit de Belgische havenstad.

Geleen kwam in het duel kort na de openingsfase op voorsprong via het eerste Beneliga-doelpunt van de Finse forward Patrik Moisio. Op slag van rust zorgde De Smet ervoor dat Eaters met een ruimere voorsprong kon gaan rusten, maar dat was buiten de waard gerekend. Antwerpen deed 35 seconden voor het rustsignaal nog iets terug via Boris Coehorst, die eerder namens het Beneliga-team van Tilburg enkele Beneliga-doelpunten scoorde, maar dit seizoen voor het eerst succesvol is in de grensoverschrijdende competitie.

Eaters liet zich door de late tegentreffer niet van de wijs brengen en liep in de tweede periode via goals van Julian Markgraaf en Lars van Sloun uit naar 4-1. Ook voor Markgraaf was het zijn eerste Beneliga-goal, al was hij eerder al wel succesvol in de bekercompetitie. Axl Kila deed nog iets terug, maar aan het einde van de periode zorgde De Smet ervoor dat Eaters met een riante marge aan de slotperiode kon beginnen.

Daarin was het opnieuw de 25-jarige aanvaller uit Leuven die tot scoren kwam en daarmee de eindstand op 6-2 bepaalde. Volgende week wacht voor Geleen de uitwedstrijd in Mechelen en een thuisduel tegen Nimegen.

Leuven Chiefs - Luik Bulldogs 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Jessiko Bernard had twee goals en een assist namens Luik dat de uitwedstrijd in Leuven met 2-4 wist te winnen. Ook Axl Milpas en Kristof van Looy kwamen tot scoren. Aan de kant van Leuven hadden Adam Logozzo en Alec James ieder een goal en een assist.