Eaters Vs Flyers 2020 Juichen

26 januari 202023:59

Sunday roundup: Eaters klopt Flyers; Trappers wint van nummer laatst, Hyc veel te sterk voor Phantoms

Geleen boekte zondagavond een prima overwinning door vijf keer te scoren in de slotperiode en zo de winst te pakken tegen Heerenveen. Tilburg was met 1-5 te sterk voor Krefeld en Herentals boekte een ruime zege op Antwerpen.

Microz Eaters Geleen - Unis Flyers Heerenveen 6-2 (0-0, 1-2, 6-0)

Geleen boekte zondagavond een spectaculaire overwinning op koploper Heerenveen door in de slotperiode een achterstand goed te maken en vervolgens uit te lopen naar een 6-2 zege. Nick Verschuren en Tom Marx scoorden beiden twee keer in het duel. Voor Flyers een zeldzame nederlaag in een zeer voorspoedig verlopend seizoen, voor Geleen een opsteker na enkele moeilijke weken.

Het leek na een doelpuntloze openingsperiode alsof het business as usual was. In de openingsminuut van de tweede periode was het Trevor Hunt die Flyers op voorsprong bracht, waarna vijf minuten later Adam Bezak er met een shorthanded goal zelfs 0-2 van maakte. Daarmee was het echter gedaan met de offensieve dadendrang van Heerenveen, zo bleek in het restant van het duel. Nick Verschuren verkortte de achterstand met nog iets meer dan Ă©Ă©n minuut te spelen in de tweede periode en gaf daarmee het startsein voor een geweldige comeback.

Het bijna 500 toeschouwers in Glanerbrook hoefden in de slotperiode niet lang te wachten op de gelijkmaker, die werd gescoord door Akim Ramoul. Daarna begon een magische fase voor Geleen met drie goals in iets meer dan twee minuten. Eerst zette Verschuren zijn ploeg met zijn tweede van de avond op voorsprong, vervolgens sloeg Tom Marx toe en tenslotte zorgde Vadim Gyesbreghs voor de slagroom op de taart voor het team van Alf Philippen en Gints Bikars. EĂ©n seconde voor tijd pakte Marx zijn tweede goal nog mee om de eindstand op 6-2 te bepalen.

KEV Krefeld - Tilburg Trappers 1-5 (1-3, 0-0, 0-2)

Max Hermens trof twee keer doel en Raymond van der Schuit scoorde zijn eerste treffer in Tilburgse dienst in een 1-5 zege voor Tilburg Trappers tegen hekkensluiter Krefeld. Daarmee verstevigt Tilburg zijn koppositie in de Oberliga Nord weer een stukje verder en staat nu negen punten los van meest directe achtervolger Herne. Vervelend voor Tilburg is wel dat Mitch Bruijsten van het ijs werd gestuurd en mogelijk enkele wedstrijden schorsing te wachten staat.

Via goals van Max Hermens en Jonne de Bonth stond Tilburg tegen de nummer laatst van de Oberliga Nord al binnen tien minuten op 0-2. Hoewel Kiedewicz iets terugdeed namens Krefeld, zorgde Boet van Gestel ervoor dat Trappers de marge van twee goals nog voor de eerste pauze herstelde. Van der Schuit en Hermens gaven de score in de slotfase van het duel een rianter aangezicht.

Era Renomar Hyc Herentals - Antwerp Phantoms 12-2

Herentals haalde in eigen stadion de dubbele cijfers tegen Antwerpen. De uitwedstrijd was in 0-19 geëindigd, dus de 12-2 van zondagavond viel op dat vlak nog mee. Ward Peeters en Nathan Pancel scoorden drie keer, Mitch Morgan nam twee treffers voor zijn rekening en verder waren Robert Lepine, Jordy van Dyck, Peter Bartek en Vincent Morgan ook succesvol. Riku Koskinen scoorde de beide Antwerpse goals.