IMG 5035

6 januari 201921:55

Sunday roundup: Hyc wint ook in Tilburg

Herentals sloot het weekeinde af als koploper in de Beneliga met een zege in Tilburg, de Oberliga-Trappers klopten Leipzig, Geleen won in eigen huis van Mechelen en Luik was te sterk voor Zoetermeer.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Era Renomar Hyc Herentals 3-8

Yente Franssen scoorde zondagmiddag drie keer om koploper Herentals de winst te bezorgen in Tilburg. De jonge Trappers hielden het verschil lange tijd beperkt, maar bogen uiteindelijk met 3-8 voor de voormalige kampioen in de Beneliga.

Het was Trappers dat zelfs op voorsprong kwam in het duel. Na iets meer dan vier minuten spelen stopte doelman Arne Waumans van Herentals een inzet, maar de puck kwam uiteindelijk op de blauwe lijn terecht bij Nicky van Ierland die met een schuiver de score opende in het duel.

Het team van Trappers liet tijdens de wedstrijd zien gegroeid te zijn in de huidige jaargang, maar nog kracht en ervaring tekort te komen om het een ploeg als Herentals echt lastig te maken. De ploeg kon zondagmiddag in ieder geval volop rekenen op doelman Wim van den Hout, die enkele meer dan uitstekende saves verichtte, waaronder een erg mooie met de stick.

Ook de Tilburgse doelman kon echter niet voorkomen dat Herentals toch het initiatief nam in de wedstrijd. Eerst was het Jul van Mele die voor de gelijkmaker zorgde. De 20-jarige aanvaller van Herentals voerde in samenwerking met Jacques de Custer een mooie counter-aanval uit waarbij Van Mele van dichtbij kon scoren. Enkele minuten later was het weer raak. Deze keer stond Franssen op de juiste plek om een rebound binnen te werken en weer een minuut later verrichtte Kyle Brothers goed werk om Franssen in staat te stellen met een droog schot voor de 1-3 te zorgen.

Trappers toonde nog voor het einde van de eerste periode veerkracht door terug te komen tot op Ă©Ă©n goal. Floris van Elten verdeelt zijn tijd tussen de Oberliga en de Beneliga en verschalkte de Herentalse doelman met nog ruim twee minuten te spelen met een schot vanaf de zijkant, ruststand 2-3.

Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan, maar toen Herentals halverwege de periode het tempo opvoerde ging het hard, met vier goals in zeven minuten tijd. Ben Vercammen verruimde de voorsprong door op de powerplay van dichtbij binnen te schieten, waarna Kyle Brothers, nogmaals Franssen en Preston Shupe de marge opvoerden naar 2-7. Die laatste goal werd shorthanded gescoord.

In de slotperiode maakte Shupe er zelfs 2-8 van alvorens Remco Hamers met een hard schot vanaf de blauwe lijn een periode van druk vanuit Tilburg beloonde met een doelpunt. De winst betekent dat Herentals de volle buit haalt in het weekeinde en de zaterdag veroverde koppositie in ieder geval een een week vasthoudt. Volgende week staat de kraker tegen nummer twee Geleen op het programma. Trappers blijft vooralsnog elfde op de ranglijst met drie punten uit tien wedstrijden, voor Antwerpen.

Microz Eaters Limburg - Mechelen Golden Sharks 8 - 2

Geleen herstelde zich zondag in eigen huis van het verlies in Leeuwarden een etmaal eerder. Nog zonder Turcotte en Gyesbreghs was de ploeg van Andy Tenbult met 8-2 te sterk voor Mechelen. Lukasz Bartak, Nick Verschuren en Dean Moors namen ieder twee goals voor hun rekening, terwijl ook Lars van Sloun en Tom Marx het net achter doelman Mike Gysbrechts wisten te vinden. Adam Cech en Aivaras Bendzius scoorden de tegengoals. Cas Staps had twee assists. Eaters blijft hierdoor op Ă©Ă©n punt van Herentals op de tweede plaats van de ranglijst van de Beneliga staan. Mechelen staat op het moment negende, wat net geen recht geeft op deelname aan de play-offs. De Golden Sharks hebben bovendien meer wedstrijden gespeeld dan de teams onder en boven hen.

Luik Bulldogs - Zoetermeer Panters 9-3

Luik Bulldogs won zondagavond in eigen huis met 9-3 van Zoetermeer en handhaaft zich daarmee in de top van de ranglijst in de Beneliga. Zoetermeer verloor voor de tweede keer in twee dagen en liet daarmee een nieuwe kans liggen om te stijgen naar een positie op de ranglijst die recht geeft aan deelname aan de play-offs. Panters heeft nog wel minder verliespunten dan Amsterdam en Mechelen.

Luik greep in de eerste periode het initiatief, breidde die voorsprong aanzienlijk uit in de tweede doorgang en liet zich door twee snelle goals van Eaters in de slotperiode niet meer van de wijs brengen en breidde de voorsprong daarna verder uit. Yoren de Smet scoorde drie keer, Akim Ramoul had twee treffers, net als Nicholas Rivait. Daarnaast pikten ook Thomas Matheson en Alexandre Bremer hun goals mee. Jay Huisman, Valentijn Scheff en Teris Wright waren de Zoetermeerse doelpuntenmakers.

EXA Icefighters Leipzig - Tilburg Trappers (Oberliga) 2-4

De Oberliga-Trappers wonnen ook hun uitwedstrijd in Leipzig. Tilburg kwam in de openingsperiode via goals van Reno de Hondt en Wouter Sars op voorsprong, breidde dit in de slotperiode uit via Mickey Bastings en Mitch Bruijsten en zag uiteindelijk in de slotfase Paavilainen en Hildebrandt nog iets terugdoen voor de thuisclub, waarmee de shutout van Ruud Leeuwesteijn werd verhinderd.