46968812451 465481efa1 k

11 februari 201909:00

Door Remco

Sunday roundup: Panters en Tigers winnen

De strijd om de achtste plek blijft spannend in de laatste weken van de regulier competitie. Zowel Zoetermeer als Amsterdam won zondag. Herentals versloeg Den Haag en Heerenveen scoorde negentien keer in Antwerpen.

Zoetermeer Panters won met 1-7 in en tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Daarmee blijft Zoetermeer in de buurt van Amsterdam in de strijd om de achtste plek. Nadat de eerste periode eindigde in 1-1, kwam Zoetermeer halverwege de tweede periode op een 1-2 voorsprong via Valentijn Scheffe. Pas laat in de derde periode nam Zoetermeer pas afstand onder meer dankzij twee goals van Joy Turpijn.

Concurrent Amsterdam Tigers leek zondag op weg om punten te verspelen in Mechelen. Golden Sharks Mechelen nam een 3-0 voorsprong in de eerste 21 minuten. Daarna kwam Amsterdam met vijf onbeantwoorde doelpunten. Uiteindelijk zou Bendzius tweemaal scoren voor Mechelen en John Versteeg scoorde tweemaal voor Amsterdam. Ook de weer fitte Calvin Pohlman vierde zijn terugkeer dit weekend met een doelpunt. Amsterdam houdt twee punten voorsprong op Zoetermeer en staat twee punten achter nummer zeven Leuven.

ERA Renomar HYC Herentals herstelde zich in eigen huis van de nederlaag in Amsterdam. Herentals won met 5-0 van Cairox Hijs Hokij Den Haag. Kevin van Looveren pakte de shutout namens Herentals. UNIS Flyers Heerenveen won met 1-19 tegen Antwerpen Phantoms. Herentals pakte de leiding over in de Beneliga met 46 punten uit 18 wedstrijden. Geleen staat tweede met evenveel punten maar wel twee wedstrijden meer gespeeld. Flyers volgt op de derde plek met 45 punten uit 17 wedstrijden.

In de Oberliga won Tilburg Trappers de uitwedstrijd tegen Rostock met 2-5. Danny Stempher, Kilian van Gorp, Brock Montgomery, Ivy van den Heuvel en Mitch Bruijsten zorgden voor de doelpunten.

Foto: Robert Bos

Delen